Stem op Taptoe Oosterbeek in de Taptoe van het Jaar verkiezing!
December 2009 - Ook dit jaar doet Taptoe Oosterbeek mee aan de verkiezing Taptoe van het Jaar. Jaarlijks wordt deze verkiezing gehouden door de redactie van Korpsmuziek.nl, de website voor en van musicerend Nederland! Heeft u ook zo genoten van de fantastische jubileumedtie van onze taptoe? Breng dan uw stem uit op Taptoe Oosterbeek, door op onderstaande banner te klikken! Wij danken u alvast voor uw steun!

Voor een overzicht van de afgelopen jaren? Klik hier!


Taptoe 2009: Promofilm DVD Taptoe 
Sinds kort is er een promofilm van onze DVD te zien. Het filmpje weergeeft en mooi beeld van de prachtige opnames op de DVD van onze 35e Taptoe! Zo krijgt u een indruk van het fantastische product die wij u voor een unieke prijs aanbieden. Bestellen? Klik hier!.


Taptoe 2009: Eerste DVD's uitgereikt!
Vandaag (1 oktober) hebben wij de eerste DVD's uit handen van Riny Schreijenberg (DeFilmMaker.nl) mogen ontvangen. Het is een fantastische DVD geworden, een ware bekroning op een geweldige 35e editie van Taptoe Oosterbeek. Vandaag worden de bestelde DVD's op de bus gedaan, binnen enkele dagen kunt u ook nagenieten van Taptoe Oosterbeek. Heeft u nog geen exemplaar besteld? Klik dan hier.


Taptoe 2009: DVD is klaar!
De DVD van de 35e Taptoe Oosterbeek is klaar! Momenteel zijn de mensen van DeFilmMaker.nl druk bezig met het dupliceren van de DVD. We hebben een klein voorproefje gehad, en kunnen met trots mededelen dat er een prachtproduct aankomt! Mensen die een exemplaar besteld hebben tijdens de taptoe kunnen deze op korte termijn op de deurmat verwachten! Bent u nog niet in de gelegenheid deze DVD te bestellen? Klik dan hier.


Taptoe 2009: Filmpjes op Youtube
Op Youtube zijn een aantal filmpjes van de 35e Taptoe Oosterbeek opgedoken. Het betreft slechts een aantal deelnemers van deze editie, maar weergeeft een mooi beeld van de prachtige avond die wij hebben gehad. Om deze filmpjes te bekijken gaat u naar de pagina 2009 - 35e! en vindt u de filmpjes onderaan de pagina.


Taptoe 2009: Nog meer foto's aangekomen
De foto's van Taptoe Oosterbeek 2009 die gemaakt zijn door Cor v/d Waal zijn gearriveerd. Cor maakte van de gehele avond diverse actiefoto's en deze zijn nu te bezichtigen op de pagina multimedia. U kunt de foto's ook bekijken door hier te klikken! Via deze weg danken wij Cor v/d Waal nogmaals voor de foto's.


Taptoe 2009: Recensies lovend over jubileumtaptoe
Inmiddels zijn er via verschillende wegen artikelen binnengekomen over Taptoe Oosterbeek van afgelopen zaterdag. Wij zijn er trots op dat deze berichten zeer positief zijn en zien dit als een bekroning en compliment op het werk van de organisatie en vrijwilligers die zich inzetten voor Taptoe Oosterbeek! De eerste berichten zijn te lezen onder de pagina 2009!


Taptoe 2009: DVD van 35e editie verkrijgbaar
De DVD van de 35e Taptoe Oosterbeek is vanaf heden te bestellen in de webshop van DeFilmMaker.nl! Voor slechts   € 10,00 (inclusief verzendkosten) krijgt u een exemplaar thuisgestuurd! Ga naar DeFilmMaker.nl!


Uitverkochte taptoe eindigt op indrukwekkende wijze!
De 35e Taptoe Oosterbeek is op een indrukwekkende wijze tot een eind gekomen! Maar liefst 6 muziekkorpsen stonden garant voor een avond vol variatie. De korpsen wisten het publiek te boeien van begin tot het eind. Naast muziek en show werden er zelfs fietsen en een willy jeep gebruikt om er een mooie avond van te maken! De eerste foto's staan op de site onder multimedia! Heeft u deze geweldige taptoe moeten missen? Dan kunt u de aankomende DVD bestellen!


Taptoe 2009: John Langenberg in het zonnetje gezet
Tijdens de Taptoe gisteravond voerde March & Showband Rheden voor de laatste maal haar show 'It's all in the name' uit, en was dit tevens het laatste optreden van dit seizoen en het laatste optreden onder leiding van tamboer-maitre John Langenberg. John is sinds de oprichting in 2005 het vaste gezicht van March & Showband Rheden geweest. Na de uitvoering de show werd John in het zonnetje gezet door het korps!


Aftellen; achter de schermen: Taptoeterrein klaar!
Zo, de stoelen staan klaar! Het taptoeterrein is helemaal in orde en gereed voor een spetterende avond. Dankzij de medewerking van een groep vrijwilligers is alles in kannen en kruiken en genieten wij van het mooi, zonnige Oosterbeek. Het hele centrum is in Airborne-sfeer, de hele dag passeren militaire voertuigen het terrein en de Herculesvliegtuigen vliegen hier over, momenteel springen duizend parachutisten op de Ginkelse Heide te Ede. De aanloop naar ons prachtevenement is een grote belevenis, de inzet en voorbereiding wordt vanavond afgesloten met een toptaptoe! Graag tot vanavond, bij de 35e editie van Taptoe Oosterbeek!


Aftellen; Geslaagde generale Airborne Malletband
Vanavond heeft de Airborne Malletband uit Oosterbeek haar generale repetitie gehouden op het taptoeveld. De band heeft even kunnen wennen aan een ander terrein. Daarnaast zijn er ook een aantal elementen geprobeerd en ingevoerd voor de show van morgen. Buiten dat hebben wij de verlichting kunnen testen en heeft de filmploeg van DeFilmMaker.nl het veld en belichting bekeken. Op naar de dag van morgen!


Aftellen; achter de schermen: Bijna klaar!
De werkzaamheden voor vandaag zijn klaar! Het taptoedecor staat, de lichtmasten staan en al het licht, elektra en geluid is in orde. Vanavond houdt de Airborne Malletband, een van de deelnemers, haar repetitie op het taptoeterrein. Daarbij zal de verlichting getest worden voor de opnames die door DeFilmMaker.nl gemaakt zullen worden. De eerste draaidag tijdens deze opbouw zit erop; wij zijn nu al erg benieuwd naar het resultaat van de komende DVD! Morgen worden de stoelen klaar gezet en zijn we echt klaar! Foto's van deze dag zijn te vinden in het fotoalbum onder multimedia.


Aftellen; achter de schermen: Opbouw gestart en vordert
Om 07.30 uur is de container aangekomen en konden de vrijwilligers aan de gang. De container is leeggehaald, gesorteerd en de opbouw werd gestart. Inmiddels staan de lichtmasten bijna overeind is staat het decor, de kasteelmuur al groot ten deels. De camera van de DeFilmMaker.nl draait ook al vanaf het balkon van het Gemeentehuis! Enkele foto's zijn al te bezichtigen in het fotoalbum onder multimedia.


Aftellen; achter de schermen: terrein klaar voor opbouw
Op donderdagmiddag verzamelden zich een groep enthousiaste vrijwilligers zich op het Raadhuisplein. Aansluitend aan de markt werd het plein afgesloten door middel van dranghekken en toen het plein schoon en leeg was konden de enthousiastelingen aan de slag! De eerder deze week gemarkeerde plaatsen op het plein moesten 'opengebroken' worden om het plein in orde te maken voor de dag van de opbouw. Alle gaten zijn nu geopend en de dekseltjes zijn allemaal weer gevonden! Morgen (vrijdag) zal om 07.30 uur de container arriveren en kunnen we aan de slag met het echte werk; de opbouw van het taptoeveld!


Aftellen; achter de schermen: DVD 2009 reeds te bestellen
Sinds vandaag is de DVD van Taptoe Oosterbeek 2009 al te bestellen via de webshop van DeFilmMaker.nl. Tijdens het opbouwen morgen en de taptoe zaterdag zal een professioneel team aanwezig zijn om een registratie te maken van onze 35e taptoe. Meer informatie en bestellen kan via de webshop van: www.defilmmaker.nl


Aftellen; Donderdagavond sluit mogelijkheid reserveren
Dit jaar bestond voor het eerste de mogelijkheid tot reserveren van kaarten via de website. Voor deze editie is dat nog mogelijk tot donderdag 17 september, 23:59 uur. Vanaf dan kunt u de kaarten verkrijgen op het taptoeterrein of bij het VVV-kantoor, beide aan het Raadhuisplein te Oosterbeek. Wij kunnen u melden dat de mogelijkheid voor reserveren via de website positief heeft bijgedragen achter de schermen van deze Taptoe. Daarom zullen wij volgend jaar deze service opnieuw aanbieden!


Aftellen; achter de schermen: DVD opnames tijdens taptoe
Het bestuur van Stichting Taptoe Oosterbeek heeft een overeenkomst bereikt met DeFilmMaker.nl voor het maken van een DVD. Tijdens de opbouw en taptoe zelf zullen er filmbeelden worden gemaakt, waarna dit wordt geproduceerd tot een compilatie-DVD. Tijdens de taptoeavond is er een promotieteam aanwezig waarbij de DVD besteld kan worden. Op deze avond zal de DVD € 8,00 kosten, later in de webshop € 10,00 (incl. verzendkosten). DeFilmMaker.nl is een professionele filmmaatschappij, welke al veel grote projecten heeft uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op de website: www.defilmmaker.nl


Aftellen; achter de schermen: Taptoeterrein uitgezet
Aansluitend aan de laatste repetitiedag van de Airborne Malletband gingen een aantal bestuursleden met vrijwilligers richting het Raadhuisplein om het taptoeterrein uit te zetten. Door middel van een tekening van het veld zijn de plaatsen voor de masten, decor en container aangegeven met een verfmarkering. Na de markt van aanstaande donderdag worden deze plaatsen opengebroken. Wanneer de container met het decor vrijdagmorgen arriveert, kunnen de vrijwilligers aan de slag! Onder multimedia vindt u de eerste foto's van de voorbereidingen voor Taptoe Oosterbeek.


Aftellen; De week voorafgaand aan de 35e taptoe!
Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover; de 35e editie van Taptoe Oosterbeek. Deze week staat bol van voorbereidingen van dit evenement. Deze zondag zal het taptoeterrein uitgezet worden, donderdag zal het veld opengebroken worden om vrijdag de lichtmasten te kunnen plaatsen. Vrijdagmorgen komt de container met daarin het complete decor van Taptoe Oosterbeek. Ook dit jaar zullen er weer vrijwilligers present zijn waarop wij jaarlijks kunnen rekenen. Hieronder veel mensen die het al jaren doen, en ook dit jaar weer veel muzikanten van de Airborne Malletband die hun steentje bijdragen. Kortom; het is aftellen tot zaterdagavond 18:00 uur. Dan is het taptoeterrein toegankelijk voor de toeschouwers. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen van komende dagen via deze pagina!


March & Showband Rheden a.s. zaterdag naar Kerkrade
A.s. zaterdag mag March & Showband Rheden dan eindelijk aantreden in Kerkrade. Na een intensieve periode van repeteren mag dit korps haar kunnen tonen. Tevens zullen zij de wedstrijddag aftrappen en dus om 12.00 uur als eerste korps starten. Vanaf deze plaats wensen wij March & Showband Rheden veel succes toe aankomende zaterdag, tot in september!


Taptoedeelnemers bundelen krachten
Tijdens het Voorjaarsconcert van de Airborne Malletband zullen enkele deelnemers van Taptoe Oosterbeek 2009 hun krachten bundelen. Buiten het programma van de Airborne Malletband en de Politie Bigband Gelderland-Midden, zal er iets speciaals plaats vinden. Tijdens de taptoe wordt in de finale door alle korpsen het werk 'Highland Cathedral' gespeeld. De Airborne Malletband wilde dit stuk ook graag met het concert gaan spelen. Maar, wanneer alleen een malletband dit werk speelt, is het niet compleet. Hiervoor heeft de Airborne Malletband Batavorum Pipes & Drums uit Nijmegen en Amusementsorkest DWS uit Arnhem benadert. DWS zal de brasspartij voor haar rekening nemen, en namens Batavorum komen maar liefst 3 zogeheten pipers. Het belooft dus een mooie uitvoering te gaan worden. U bent van harte welkom tijdens het concert. Voor meer info, klik hier.


Instructie Kamper Trompetterkorps op volle sterkte
Kampen - Dat er een flinke frisse wind bij het Kamper Trompetter Korps waait is duidelijk. Inmiddels is ook de instructie van het KTK op volle sterkte. En ook hier is men niet over één nacht ijs gegaan.
De topdrummer Erik Albers is al jaren de vaste drummer van oa. Frans Bauer en Rene Froger en is tevens slagwerkdocent op het vermaarde ArtEZ Conservatorium (de op twee na grootste van Nederland). Hij is sinds kort verantwoordelijk voor de gehele percussie van het KTK. "Met de huidige club muzikanten hebben we een absoluut topproduct in handen en kunnen we met veel vertrouwen bouwen aan een uniek product. Uitgangspunten voor de unieke stijl zijn oa. hoogwaardige techniek met een lekkere groove" aldus Albers. Klik hier voor het complete artikel.


Taptoe Oosterbeek publiceert historisch overzicht
Na een duik in het archief van Taptoe Oosterbeek hebben wij een overzicht samengesteld van de deelnemende muziekkorpsen, sinds de oprichting van het evenement in 1975. Opvallend is het om te zien dat er verschillende verenigingen zijn gefuseerd, of zelfs al niet meer bestaan. Buiten dat, hopen wij dat u door middel van dit overzicht misschien wel herinneringen kunt ophalen, of uw eigen muziekvereniging terug vindt!

Klik hier voor het historisch overzicht.


March & Showband Rheden naar Wereld Muziek Concours
March & Showband Rheden zal dit jaar deelnemen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Dit concours wordt eenmaal in de vier jaar gehouden. Orkesten vanuit de hele wereld doen hier mee aan onder andere mars(parade)wedstrijden en showwedstrijden. March & Showband Rheden zal mee doen aan de marswedstrijd in de 1st Division. Zij zullen hier uitkomen op zaterdag 18 juli met de speciaal gecomponeerde mars 'Next Generation'. Vanaf deze plaats wensen wij March & Showband Rheden veel succes toe voor de aanloop en deelname aan het WMC, tot in september!


 

Naar boven