Stichting Taptoe Oosterbeek wenst u een
gelukkig, gezond, muzikaal en succesvol 2011!

Graag tot ziens op zaterdag 17 september 2011
tijdens de 37e Taptoe Oosterbeek!

 


Taptoe beleeft afwisselende en traditionele editie (Rondom Renkum)
Oktober 2010 -  Zaterdag 18 september  vond het jaarlijks terugkerende Taptoe Oosterbeek plaats. Het grootse muziekevenement van de Gemeente Renkum weet iedere editie weer veel bezoekers naar Oosterbeek te trekken, waaronder veteranen en hun familie. De taptoe is een begrip, staat op de agenda van de Airborne herdenkingen en is een evenement waarnaar veel bezoekers uitkijken. De organisatie kondigde voor deze 36e editie een zeer gevarieerd programma aan en heeft dit ook zeker waargemaakt.

Lees het hele verslag!


Verslag: Muzikaal diverse avond (Korpsmuziek.nl)
September 2010 - Na een middagje Opus-5 in Schiedam zijn wij (Pieter van Etten en ikzelf) snel in de auto gestapt en naar het Gelderse Oosterbeek vertrokken voor de 36ste editie van Taptoe Oosterbeek. In het dorpscentrum, op het raadhuisplein voor het feestelijk aangeklede gemeentehuis is het taptoeterrein ingericht met aan de achterzijde een prachtige wand met kantelen en twee toegangspoorten die al sinds jaar en dag in gebruik is. De taptoe die al sinds 1975 wordt georganiseerd wordt nog steeds elk jaar bijgewoond door veteranen van de tweede wereldoorlog en hun familie en ook dit jaar zijn er hier en daar een aantal straffe bazen te vinden die de kou trotseren en komen genieten van een mooie taptoeavond. Lees het hele verslag, klik hier!


Verslag: Fraaie Taptoe Oosterbeek (Hoog en Laag)
September 2010 - Het is inmiddels een traditie om aan de vooravond van de herdenking een grootse taptoe te organiseren die door velen bezocht wordt. 'Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen': dit was het thema van de Gala Show van Showband K.D.O. uit Groessen, die als eerste op zaterdagavond optrad ter gelegenheid van de Taptoe taptoe op het Raadhuisplein, met als ladyspeaker Ineke Doornekamp. Het weer is niet geweldig, maar het belangrijkste is dat het droog is, voor het publiek, maar vooral ook voor de bands, in hun mooie kleding. Nederpopmuziek van Marco Borsato en de Golden Earring staan hoog op de lijst van nummers die door de band worden uitgevoerd en deze jonge vereniging, waarvan 50 procent jonger is dan 18 jaar zette gelijk de toon. Lees het hele verslag, klik hier!


Putdeksels zullen de opbouw in 2011 sneller laten verlopen
September 2010 - Voorafgaand aan de taptoe zette een groep vrijwilligers zich in voor een goede en snelle opbouw. Ook dit jaar is dat goed gelukt. Dankzij de medewerking van de Gemeente Renkum zal de opbouw volgend jaar voorspoediger, maar vooral makkelijker gaan. Op maandagmorgen is er een begin gemaakt met plaatsen van grote putdeksels op de locaties van de lichtmasten. Dit houdt in dat wij volgend jaar het terrein niet meer hoeven open te breken, maar slechts de putdeksel hoeven te verplaatsen! Hier is de organisatie van Taptoe Oosterbeek erg blij mee!


Taptoe Oosterbeek 2010 een groot succes!
September 2010 - Taptoe Oosterbeek 2010 zit erop! De 36e editie was een groot succes. Op dit moment zijn wij bezig met het verzamelen van beeldmateriaal en zijn wachten we met smart op de recensies van verschillende media. De reacties die wij hebben mogen ontvangen waren heel goed. Wij zijn overtuigd dat wij met het programma van dit jaar hebben voldaan aan de verwachtingen van de toeschouwers. Alle deelnemende korpsen hebben zich op een geweldige manier gepresenteerd in Oosterbeek. Op de pagina van 2010 vindt u de eerste beelden en foto's terug. Zodra er meer materiaal binnen komt vindt u dat ook hier.

Ga naar de pagina van 2010!


Airborne Malletband houdt repetitie op taptoeterrein
September 2010 - Op vrijdag 17 september hield de Airborne Malletband een extra repetitie op het Raadhuisplein. Nadat een grote groep muzikanten de hele dag bezig was geweest om het taptoeterrein zover mogelijk klaar te maken, kon men in de avond aan de slag om haar show bij te slijpen. Een ieder zette zich hier fanatiek voor in, alles met als doel morgen tijdens de 36e editie van Taptoe Oosterbeek een goede show neer te zetten.

Bekijk de foto's van deze repetitie!


Opbouwwerkzaamheden taptoe zijn klaar
September 2010 - Op vrijdag 17 september was er een groep vrijwilligers op het Raadhuisplein hard aan de slag om het taptoeveld in orde te maken. Nadat de container voorgebracht werd kon men aan de bak. Ondanks dat er af en toe een regenbui viel ging het zeer voorspoedig. Dankzij de putjes die de Gemeente vorig jaar in het plein gemaakt had, stond het decor snel en goed klaar. Zoals u zult zien op de foto's ging het erg vlot en was het erg gezellig onderling. Vanavond houd de Airborne Malletband een repetitie op het terrein en morgenochtend staan deze muzikanten weer paraat om de stoelen klaar te zetten. Dan worden ook de laatste dingen voor elkaar gemaakt!
Bekijk de foto's van het opbouwen!


Eerste werkzaamheden op taptoeterrein verricht
September 2010 - Op donderdag 16 september vonden de eerste voorbereidingen plaats voor de opbouw van het taptoeterrein op vrijdag 17 september. Een groep enthousiaste vrijwilligers waren op het Raadhuisplein te vinden. Na afloop van de wekelijkse markt op dit plein kon het terrein worden afgezet, zodat we veilig het veld konden openbreken op de plaatsen van de lichtmasten. Helaas hebben we hierbij enkele regenbuitjes moeten trotseren, maar het is gelukt. Morgenochtend zal er wederom een grote groep aanwezig zijn om het taptoeterrein geheel op te bouwen. Ontwikkelingen zijn te volgen via onze twitterpagina: www.twitter.com/taptoeobeek


Taptoe onder de aandacht in dagblad de Gelderlander
September 2010 - In de Gelderlander van donderdag 16 september werd er veel aandacht besteed aan de 36e editie van Taptoe Oosterbeek. Het trompetterkorps te paard van Stal Mansour uit Arnhem werd als deelnemer gekozen in een mooi artikel. In dit artikel kunt u veel informatie over dit korps lezen. Daarbij publiceerde de Gelderlander ook een algemeen artikel, waarin alle belangrijke informatie voor de bezoekers te lezen is.

Klik hier voor het artikel over het trompetterkorps te paard van Stal Mansour
Klik hier voor het artikel met algemene informatie m.b.t. de 36e editie van de taptoe


Airborne gerelateerde bands op Taptoe Oosterbeek
September 2010 - Op zaterdag 18 september vindt de 36e editie van Taptoe Oosterbeek plaats. De organisatie heeft ook dit jaar een aantrekkelijk programma weten samen te stellen. Eerder stelde Stichting Taptoe Oosterbeek de Rijnmondband uit Schiedam, Showband K.D.O. uit Groessen, Trompetterkorps te paard van Stal Mansour en Show- & Drumfanfare Advendo uit Sneek aan u voor. Via deze weg presenteert men de laatste deelnemende korpsen. Twee bands die jaarlijks zeer betrokken zijn bij de Airborne Herdenkingen zullen beide hun bijdrage leveren aan Taptoe Oosterbeek 2010.
Bron: Hoog en Laag
- Lees het volledige digitale artikel!


Algemene informatie Taptoe 2010
September 2010 - Hier algemene informatie op een rijtje:

Kaartverkoop: Tot donderdagavond 16 september 23:59 uur kunt u kaarten reserveren via deze website. Kaarten zijn ook verkrijgbaar in het V.V.V. kantoor, gevestigd in het Airborne Museum. Daarnaast zijn er ook kaarten te koop op het Raadhuisplein op vrijdag 17 en zaterdag 18 september. Let op: zitplaatsen gaan niet op stoelnummer, alle bezoekers met een toegangsbewijs zijn vrij om plaats te nemen op de stoelen, uitgezonderd gereserveerde plaatsen.

Tijden: Het taptoeterrein is voor bezoekers toegankelijk vanaf 18:00 uur. Het voorprogramma start om 19:00 uur en het taptoeprogramma om 20:00 uur.


Kampioen Marsparade op Taptoe Oosterbeek
September 2010 - De voorbereidingen van Taptoe Oosterbeek 2010 zijn in volle gang. Het programma is bekend, de korpsen staan vast. De organisatie houdt van variatie en heeft daarin al een showtopper in huis gehaald: Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek. Zij brengen een show met de mooiste choreografieën en bekende muziek. Op het Wereld Muziek Concours bewezen zij in juli vorig jaar wederom aan de top te horen. ,,Op taptoes, streetparades en corso's is Advendo een graag geziene gast. Altijd weet men het publiek weer te boeien met haar verrassende en afwisselende shows. Deze variatie wordt mede bereikt doordat Advendo ieder jaar een nieuwe show aan het publiek presenteert’’, vertelt Pascal Melse, voorzitter van de taptoe. Advendo staat bekend als een vooruitstrevend en vernieuwend korps en benadrukt dit in haar shows door verrassende elementen en figuraties.
Bron: Hoog en Laag - Lees het volledige digitale artikel!


Aankondigingsposter Taptoe Oosterbeek
Augustus 2010 - Binnenkort vindt u de aankondigingsposters van Taptoe Oosterbeek in de buurt. In verschillende kranten zijn er vele persberichten over ons evenement te lezen. Ook u kunt bijdragen aan het promoten van Taptoe Oosterbeek; klik op onderstaande link en print de poster uit hang deze op uw werk, op school, bij uw (muziek)vereniging of thuis!

Tot 18 september!

Download hier de poster!


Trompetterkorps Stal Mansour op taptoe in Oosterbeek
Augustus 2010 - Taptoe Oosterbeek staat ook dit jaar garant voor een avond vol muzikale variatie voor jong en oud. De organisatie zet zich iedere editie in om een aantrekkelijk programma aan te kunnen bieden. Al eerder werd bekend dat de Rijnmondband uit Schiedam en Showband K.D.O. uit Groessen zullen aantreden. Dit jaar, op zaterdag 18 september, kunnen de bezoekers rekenen op een unieke deelnemer: het Trompetterkorps te paard van Stal Mansour. Dit Trompetterkorps te paard luistert op professionele wijze allerlei feesten, partijen en andere evenementen op. In stijlvolle herautenkostuums kan het korps zowel korte optredens als uitgebreide shows voor u verzorgen.
Bron: Hoog en Laag - Lees het volledige digitale artikel!


Taptoe 2010: Het balletje rolt weer...
Augustus 2010 - De vakantie loopt op z'n eind en de maand september komt alweer in zicht. September is een bijzondere maand in deze regio. Gedurende deze maand worden er vele herdenkingen en aktiviteiten gehouden welke te maken hebben met de Slag om Arnhem. Nog steeds komen hier Veteranen en familie op af. Grootse aftrap van deze maand wordt gedaan door de Airborne Wandeltocht, 's werelds grootst eendaagse wandelevenement. Op zaterdag 18 september vindt de 36e editie van Taptoe Oosterbeek plaats, de muzikale afsluiting van het Airborneprogramma, een 'titel' waar wij trots op zijn. Het balletje rolt weer, de dagen die volledig in het teken staan van de taptoe gaan van start. Wij leven naar deze avond toe en hopen dat ook u hier naar uitkijkt! Wij heten u in ieder geval van harte welkom! Op deze site vindt u meer informatie over Taptoe Oosterbeek.


Taptoe Oosterbeek te volgen via Twitter!
Augustus 2010 - Taptoe Oosterbeek is nu ook te volgen via Twitter. Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren. Hiermee willen wij belangstellenden van actuele zaken voorzien. Naast korte tekstberichten zijn er ook foto's te plaatsen. Hiermee willen wij een 'kijkje in de keuken' bieden, zodat eens kunt zien wat er aan een avondje taptoe vooraf gaat. De komende tijd zullen er dus, zogeheten, tweets en twitpic's verschijnen op deze pagina. Op de homepagina vindt u boven in beeld het twitterlogo, welke u direct naar de twitterpagina brengt.

Neem een kijkje op onze twitterpagina.


Reserveer uw kaarten voor taptoe 2010 online!
Juni 2010 - Met ingang van juni kunt u uw kaarten reserveren voor de 36e editie van Taptoe Oosterbeek. Hiermee willen wij de vakantiegangers de mogelijkheid bieden kaarten tijdig te reserveren! Deze taptoe vindt plaats op zaterdag 18 september 2010 op het vertrouwde Raadhuisplein te Oosterbeek. Wanneer u kaarten wilt bestellen, leest u dan de instructie voorafgaand aan het bestelformulier door zodat u weet wat u kunt verwachten!

Meer informatie over de editie van 2010 vindt u elders op deze website.

Ga naar het bestelformulier! Kaarten zijn vanaf nu uitsluitend te koop in het V.V.V. kantoor, gevestigd in het Airborne Museum of aan de kassa op het Raadhuisplein!


Taptoe Oosterbeek streeft naar veel muzikale variatie
Mei 2010 - Het bestuur van Stichting Taptoe Oosterbeek is al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor de taptoe van dit jaar. Voor elke editie is variatie een streefpunt van de organisatie. ,,Wij willen ons evenement boeiend houden voor iedereen en tot op heden lukt dat prima’’, vertelt Pascal Melse, voorzitter van de stichting. Eerder maakte men bekend dat de Schiedamse Rijnmondband naar Oosterbeek komt voor de 36e editie. Via deze weg stelt Taptoe Oosterbeek de volgende deelnemer aan u voor: Showband K.D.O. uit Groessen. Showband K.D.O., wat staat voor Kunst Door Oefening, is een snelgroeiende actieve vereniging en bestaat dit jaar 44 jaar. Deze vereniging houdt zich graag bezig met het spelen van mooie maar vooral herkenbare muziek. Stevige marsen gaat men niet uit de weg. Sinds 2005 legt men meer het accent op show en is dus een relatief nieuwe vereniging op de taptoevelden. ,,In 2007 was K.D.O. al te gast in Oosterbeek, waar wij veel leuke reacties op kregen. Men voert nu een nieuwe show uit en zal deze op onze uitnodiging komen brengen’’, verklaart Melse.
Bron: Hoog en Laag
- Lees het volledige artikel!


Unieke Rijnmondband deelnemer Taptoe Oosterbeek 2010
April 2010 - Taptoe Oosterbeek is er in geslaagd een aantal toppers naar Oosterbeek te halen voor de 36e editie van het spektakel. Mede hierdoor probeert het grootste muziekevenement van de Gemeente Renkum haar naam hoog te houden. De jubileumeditie van 2009 werd bekroond met een 5e plaats in de taptoe van het jaar verkiezing. In 2010 zal het evenement wederom een mooie plek proberen te veroveren. Ieder jaar probeert het bestuur van Stichting Taptoe Oosterbeek de juiste mix voor een avond vol muzikale variatie te vinden. ,,Moeilijk? Absoluut niet’’, meent voorzitter Pascal Melse. ,,Het bestuur bestaat uit mensen die veel ervaring hebben op dit gebied. Samen zoeken wij korpsen bij elkaar om steeds een boeiend programma voor jong en oud neer te zetten’’ Ook voor 2010 is dit weer gelukt. Zo komt de Rijnmondband uit Schiedam dit jaar naar Oosterbeek.
Bron: Rondom Renkum - Lees het volledige artikel!


Deelnemers Taptoe Oosterbeek 2010 bekend
Januari 2010 - Even kreeg de organisatie om bij te komen van het ongekende succes van de 35e editie van Taptoe Oosterbeek. Veel tijd om stil te zitten was er niet, want er moet vooruitgekeken naar de editie van 2010. Het bestuur is er wederom in geslaagd om een mooi deelnemersveld samen te stellen. Met het oog op het uiteenlopende publiek hebben we weer muziekkorpsen met voor elk wat wils! Met gepaste trots we de volgende muziekkorpsen presenteren: Showband K.D.O. uit Groessen, Arnhem Band - Scouting Nederland, Airborne Malletband uit Oosterbeek, Rijnmondband uit Schiedam en, last but not least, Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek. Taptoe Oosterbeek 2010 vindt plaats op zaterdag 18 september! Voor alle informatie en ontwikkelingen kunt u terrecht op deze website!


Taptoe Oosterbeek 5e in verkiezing Taptoe van het Jaar
Januari 2010 - In de Taptoe van het Jaar verkiezing van 2009 heeft Taptoe Oosterbeek de 5e plaats weten te veroveren! Dit is de hoogste plaats voor ons evenement sinds deze verkiezing in het leven is geroepen! In 2009 beleefde we de 35e editie van het grootste muziekevenement van de Gemeente Renkum. Het werd een fantastische avond vol hoogtepunten. De uitslag van de Taptoe van het Jaar verkiezing van Korpsmuziek.nl liegt er niet om! Stichting Taptoe Oosterbeek dankt iedereen voor zijn/haar steun en begroet u graag weer op 18 september 2010!

Uitslag Taptoe v/h Jaar 2009
01. Taptoe Leeuwarden
02. Taptoe 's Hertogenbosch
03. Taptoe Media Muziekstad Hilversum
04. Taptoe Veenendaal
05. Taptoe Oosterbeek


 

Naar boven | 2009