11e plaats voor Oosterbeek in Taptoeverkiezing
De uitslag van de verkiezing Taptoe van het jaar 2011 is bekend. Deze editie was een groot succes voor de redactie van Korpsmuziek.nl, er werd massaal gestemd. Helaas, voor onze taptoe, hebben wij geen plaats in de top 10 weten te behouden. Wel zijn we er trots op om Taptoe Oosterbeek opnieuw binnen de top 15 te kunnen terugvinden. Het bestuur van Stichting Taptoe Oosterbeek feliciteert de organisatie van Taptoe Groningen met de titel Taptoe van het Jaar 2011.

01. Taptoe Groningen
02. Jubileumtaptoe 100 jaar Jubal Dordrecht
03. Show en muziekparade Heerlen
04. Taptoe s-Hertogenbosch
05. Taptoe Leeuwarden
06. Taptoe Laren
07. Indoor Taptoe Brunssum
08. Jubileumtaptoe 75 jaar Jeugd Jong-Holland 75 jaar
09. Jubileum Oranjetaptoe Ede
10. Jubileum Taptoe 60 jaar KTK
11. Taptoe Oosterbeek
12. Taptoe Amersfoort
13. Pleintaptoe Leidens Ontzet
14. Jubileumtaptoe VIOS Groningen
15. Jubileumtaptoe Excelsior Groningen


Veel stemmen bij taptoeverkiezing Korpsmuziek
December 2011 - De jaarlijkse verkiezing Taptoe van het Jaar valt goed in de smaak bij de bezoekers van Korpsmuziek.nl. De hele maand december is het mogelijk om te stemmen op de meest favoriete taptoe, en van deze mogelijkheid wordt gretig gebruik gemaakt. De verkiezingspagina werd in een dag tijd bijna 2000 keer bekeken, en heeft al honderden stemmen opgeleverd. Binnen vijf dagen waren bijna 400 stemmen uitgebracht. De redactie van Korpsmuziek.nl hoopt dat de verkiezing niet alleen een mooie winnaar oplevert, maar ook bruikbare informatie van taptoebezoekers waar organisaties hun voordeel mee kunnen doen. Stemmen kan via www.korpsmuziek.nl.
Bron: Drum Corps Europe


Taptoe Oosterbeek 2011 genomineerd in verkiezing
December 2011 - Taptoe Oosterbeek is doet ook dit jaar mee in de verkiezing Taptoe van het Jaar, gehouden door de redactie van Korpsmuziek.nl. Sinds 2003 draait Taptoe Oosterbeek mee in de top 20 van Nederland, waarbij in 2009 en 2010 de hoogste klassering in het bestaan van de verkiezing werd behaald. ,,Dat is een fantastische prestatie'', zo vindt Pascal Melse, voorzitter van het evenement. ,,Met het behalen van de 5e plaats hebben wij een groot aantal taptoes achter ons gelaten. Daarbij komt wel dat we opnieuw een uitdaging hebben, we gaan ons best doen opnieuw een mooie plaats te veroveren. Per jaar worden er veel muziekevenementen gehouden, van de ongeveer 500 zijn er dit jaar 140 geselecteerd.'' Bron: Hoog en Laag Lees verder...


Stem op Taptoe Oosterbeek in Taptoe van het Jaar
November 2011 -  In december start opnieuw de verkiezing Taptoe van het Jaar, gehouden door de redactie van Korpsmuziek.nl. Ook dit jaar kunt u stemmen op Taptoe Oosterbeek in de verkiezing Taptoe van het Jaar. Er zijn ruim 100 evenementen geselecteerd voor het jaar 2011. Heeft u ook zo genoten van de fantastische editie van onze taptoe? Breng dan uw stem uit op Taptoe Oosterbeek, door op het korpsmuziek-logo te klikken! Wij danken u alvast voor uw steun!


Foto's Taptoe Oosterbeek 2011
September 2011 - De grootste drukte zit er op voor de organisatie van Taptoe Oosterbeek. Ook hebben we al een aantal foto's mogen ontvangen. De foto's zijn geplaatst op deze website en geven een mooi beeld van de 37e editie van ons evenement. Vanaf deze plaats bijzondere dank aan Cor van der Waal, Carolien van Os en Jordy Kortekaas voor de foto's.

Klik hier voor de foto's!


Gevarieerde Taptoe Oosterbeek
September 2011 -  Het jaarlijkse evenement dat aan de vooravond van de Airborne herdenking plaatsvindt wordt als vijfde taptoe van Nederland beschouwd. De temperatuur is niet aangenaam voor een lange zit, maar gelukkig blijft het droog.
door Maria Koster
De Airborne Mallet Band afkomstig van de Koninklijke Harmonie uit Oosterbeek organiseert de taptoe die zoals altijd vele bezoekers trekt. Zij treedt zelf ook op en het muziekgezelschap gooit hoge ogen met het enthousiaste spel. Het is niet gemakkelijk voor sommige spelers om met een groot instrument daarbij ook te voldoen aan het voorgeschreven ritmische patroon, dat een showoptreden nu eenmaal vereist. Dat het geheel onder leiding van tamboer-maître Carel Derwig vlekkeloos... Lees verder!


Taptoe Oosterbeek op You-Tube
September 2011 - Met dank aan Wouter Rijnbende staat Taptoe Oosterbeek 2011 al op You-Tube. Wouter heeft de hele taptoe vastgelegd op video en nagenoeg de hele taptoe online gezet. Klik op onderstaande links om het te bekijken!
Opening en Presentatie
Show- & Marchingband K&G uit Leiden (Michael Bublé)
Show Jong Kamper Trompetterkorps uit Kampen
Show Airborne Malletband uit Oosterbeek
Afmars Airborne Malletband uit Oosterbeek
Show Scheepjeswolharmonie uit Veenendaal
Show Kamper Trompetterkorps uit Kampen
Show- & Marchingband K&G uit Leiden (Music Moves) 
Finale Taptoe Oosterbeek


Taptoe gooit hoge ogen
September 2011 - Musiceren en figuren lopen oubollig? Volgens de grote man achter de zaterdag gehouden Taptoe van Oosterbeek niet. Voor de 23-jarige Pascal Melse is het kunst.
Door Marc van Onna
Het hele jaar kijkt Pascal Melse uit naar de Taptoe van Oosterbeek. Maar terwijl zo'n duizend man publiek op het Raadhuisplein in Oosterbeek deze zaterdag geniet van het marcheren door topmuziekkorpsen, gaat het grootste deel van het spektakel aan de taptoe-voorzitter voorbij. Hij is letterlijk de man achter de schermen die met een oortje in er voor zorgt dat alles op rolletjes verloopt. Pas 23 jaar oud is Melse. Een taptoe, dat zien veel van zijn leeftijdsgenoten als rondhuppelen in een apenpakkie. Maar voor de Oosterbeker is muziek zijn leven. Als kind zag hij hoe zijn ouders actief waren op slagwerk en in de blaasmuziek. Ze namen hem al vroeg mee naar de taptoe... Lees verder!


Taptoe Oosterbeek 2011 geslaagd!
September 2011 - De 37e editie van Taptoe Oosterbeek is geslaagd. Ondanks de sombere weersvoorspelling is het de hele taptoeavond droog gebleven. Dat in combinatie met het geboden programma heeft geleid tot een leuke muzikale avond voor het aanwezige publiek. De reacties zijn zeer enthousiast! Stichting Taptoe Oosterbeek wil graag alle muziekkorpsen bedanken voor de muzikale show. In het bijzonder de Airborne Malletband, die naast hun muzikale bijdrage ook heeft geholpen met het opbouwen en afbreken van het taptoeterrein. Zonder al deze 'helpende handjes' is het niet mogelijk het succes van dit evenement voort te zetten. Graag tot volgend jaar!


Klein foutje blijkt ook goede reclame
September 2011 - Voor het eerst dit jaar stonden niet de welbekende borden van Taptoe Oosterbeek langs de weg, maar hebben wij gebruik moeten maken van de publiciteitsmogelijkheid langs de invalswegen binnen de Gemeente Renkum. Een aantal mensen hebben ons gewezen op een klein foutje. Helaas wordt in de datum een onjuist jaartal gebruikt, namelijk 2001 in plaats van 2011. Deze situatie is voor verschillende partijen nieuw en helaas kon dit foutje niet meer op tijd ongedaan gemaakt worden. We blijven allemaal mensen, volgend jaar beter! Gelukkig is gebleken dat dit kleine foutje toch zorgt voor goede reclame!

Lees ook een artikel van de Gelderlander!


Voorspoedige opbouw Taptoe Oosterbeek
September 2011 - Op vrijdag 16 september heeft de opbouw van Taptoe Oosterbeek plaats gevonden. Het decor staat en de lichtmasten staan overeind. Vroeg in de morgen werd de container voorgebracht door de firma Woudenberg en kon het grote werk beginnen. Het weer zat gelukkig ontzettend mee en mede door de prettige medewerking vanuit de Gemeente (plaatsen van putdeksels) verliep het werk voorspoedig. Ook dit jaar konden we weer rekenen op de hulp van mensen van het eerste uur, iets waar wij als organisatie ontzettend trots op zijn! Op zaterdag zullen de stoelen geplaatst worden en de laatste details in orde gemaakt worden.
Bekijk de eerste foto's van het opbouwen!


Opbouw-werkzaamheden van start
September
2011 - Het Raadhuisplein is leeg. Slechts eenmaal per jaar lukt dat! Aansluitend aan de wekelijkse markt is het terrein afgezet en niet toegankelijk voor auto's. Het Gemeentehuis is weer helemaal in stijl en dat vormt een prachtig gezicht tijdens de taptoe. Het terrein en het het bordes zijn door de Gemeente onder handen genomen en ziet er weer helemaal spik en spak uit, speciaal voor onze taptoe! Vandaag, vrijdag 16 september, is een groep vrijwilligers razend druk met het opbouwen van het taptoedecor. We hebben er zin in! Op twitter vindt u regelmatig een update! http://www.twitter.com/TaptoeObeek


Volg de voorbereidingen via Twitter
September 2011 - Taptoe Oosterbeek is te volgen via Twitter. Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren. Hiermee willen wij belangstellenden van actuele zaken voorzien. Naast korte tekstberichten zijn er ook foto's te plaatsen. Hiermee willen wij een 'kijkje in de keuken' bieden, zodat u kunt zien wat er aan een avondje taptoe vooraf gaat. De komende tijd zullen er dus, zogeheten, tweets en twitpic's verschijnen op deze pagina. Op de homepagina vindt u boven in beeld het twitterlogo, welke u direct naar de twitterpagina brengt.

Neem een kijkje op onze twitterpagina.


Programma Taptoe Oosterbeek 2011
September 2011 - Op zaterdag 17 september is het taptoeterrein toegankelijk van 18:00 uur. Het voorprogramma zal omstreeks 19:00 uur van start gaan en wordt door Amusementsorkest DWS uit Arnhem muzikaal ingevuld. Om 20:00 zal het intrada klinken en kunt u genieten van Show- & Marchingband K&G uit Leiden, Jong Kamper Trompetterkorps uit Kampen, Airborne Malletband uit Oosterbeek, Scheepjeswolharmonie uit Veenendaal, Kamper Trompetterkorps uit Kampen en de 2e show van Show- & Marchingband K&G uit Leiden. Na een traditionele finale zullen de korpsen omstreeks 22:30 uur afmarcheren.


Reserveren kan nog tot donderdag 15-09-2011, 23:59 uur!
September 2011 - Het is nog mogelijk om via de website kaarten te reserveren voor Taptoe Oosterbeek 2011. Dit is nog mogelijk tot donderdag 15-09-2011, 23:59 uur. Vanaf vrijdag 16-09-2011 is het mogelijk kaarten te kopen in het Airborne Museum te Oosterbeek, of op het Raadhuisplein te Oosterbeek, waar de vrijwilligers dan druk zijn met het opbouwen van het taptoeterrein. Ook is het nog mogelijk om op de taptoeavond kaarten aan de kassa te kopen.

U kunt niet meer reserveren!


Voorbereidingen Taptoe van start
September 2010 - Vanaf donderdagmiddag 15 september, aansluitend aan de markt, zal het Raadhuisplein te Oosterbeek niet meer toegankelijk zijn voor auto's en zijn afgezet voor de wegens de voorbereidingen van Taptoe Oosterbeek. Vanaf dan zijn vrijwilligers aan het werk om het grootse muziekevenement van de Gemeente Renkum opnieuw tot een succes te brengen.


37e editie met vernieuwde nieuwe decorwand
Augustus 2011 - Na zo'n 35 jaar trouwe dienst moest het welbekende decor er echt aan geloven. De voor Taptoe Oosterbeek kenmerkende 'kasteelmuur' was grondig aan vernieuwing toe. Afgelopen weekend heeft een groep vrijwilligers dit gerealiseerd. Er is een nieuwe laag jute over de decorstukken gemaakt en deze zijn beschilderd. Het resultaat mag er zijn! We zijn blij dat we dit in een paar dagen tijd voor elkaar hebben gekregen. Dit was niet mogelijk geweest zonder de medewerking van de firma Brussen Wonen uit Oosterbeek, en zeker niet zonder de subsidie van de Van Deventer Stichting, stichting Kruiswerk en het Prins Bernhard Cultuur Fonds.  Binnenkort meer foto's!


Taptoe Oosterbeek evenement met rijke historie
Augustus 2011 - De maand september komt er weer aan. In deze regio wordt er dan stil gestaan bij de periode ’40-’45. Voor velen vormt de Airborne Wandeltocht het begin van de Airborne herdenkingen. Twee weken later vindt de muzikale afsluiting van deze periode plaats. Op het Raadhuisplein, gelegen in het hart van Oosterbeek, wordt dan de 37e editie van Taptoe Oosterbeek gehouden.  Momenteel is de organisatie van Taptoe Oosterbeek druk bezig met de voorbereidingen van het muziekevenement. Sinds het ontstaan in 1975 heeft men goede naam opgebouwd en niet alleen landelijk bekendheid verworven, maar ook over de landsgrenzen. Jaarlijks kan de taptoe rekenen op vele bezoekers, waaronder  Veteranen die zijn afgereisd naar Nederland. Lees verder!


Kaarten reserveren voor Taptoe 2011
Juni 2011 - Ook dit jaar is het mogelijk om kaarten te reserveren voor Taptoe Oosterbeek. Met ingang van juni kunt u uw kaarten reserveren voor de 37e editie van Taptoe Oosterbeek. Hiermee willen wij de vakantiegangers de mogelijkheid bieden kaarten tijdig te reserveren! Deze taptoe vindt plaats op zaterdag 17 september 2011 op het vertrouwde Raadhuisplein te Oosterbeek. Wanneer u kaarten wilt bestellen, leest u dan de instructie voorafgaand aan het bestelformulier door zodat u weet wat u kunt verwachten! Reserveer nu, klik hier!


Scheepjeswolharmonie deelnemer Taptoe Oosterbeek
Mei 2011 - Op zaterdag 17 september 2011 wordt de 37e editie van Taptoe Oosterbeek gehouden. Het evenement wordt sinds 1975 gehouden en heeft door de jaren heen een bijzondere status verworven. ,,De taptoe vindt traditioneel plaats in het laatste weekend van de Airborne Herdenkingen. Inmiddels wordt ons evenement ervaren als de muzikale afsluiting van het herdenkingsprogramma. Wij zijn daar ontzettend trots op, vooral omdat Veteranen of familie van oud-strijders met plezier uitkijken naar het muziekspektakel op het Raadhuisplein’’, aldus Pascal Melse, voorzitter van Stichting Taptoe Oosterbeek. Met de voorgaande editie is gebleken dat Taptoe Oosterbeek niet meer weg te denken is uit het muzikale wereldje. In de verkiezing taptoe-van-het-jaar werd een 5e plaats behaald en sluit men aan bij de grotere taptoes van Nederland. Lees verder!


Wereldtopper bij Taptoe Oosterbeek
April 2011 - Het programma voor de 37e editie van Taptoe Oosterbeek is zo goed als rond. ,,Een van de deelnemende korpsen is de Show- & Marchingband Kunst & Genoegen uit Leiden, een muziekkorps met enorme staat van dienst'', meldt Pascal Melse trots. ,,Taptoe Oosterbeek heeft een reputatie hoog te houden en wij vinden dat we met het komende programma zeker doen. Wat dat betreft past de slogan 'groot geworden door klein te blijven' goed bij ons'', aldus Melse. ,,Als organisatie vinden we het leuk om ieder jaar een goede mix te hebben. We proberen een gevarieerd programma samen te stellen waarmee we een boeiende avond bieden voor iedereen'', legt de Oosterbeker uit. Voor de editie van 2011 is dat volgens de organiserende stichting opnieuw gelukt. Show- & Marchingband K&G is, internationaal gezien, misschien wel het meest bekend bij de muziekliefhebbers. Sinds 1962 heeft dit korps maar liefst tien maal... Lees verder!


Taptoe Oosterbeek verovert vijfde plaats verkiezing
Februari 2011 -  De stemmen zijn geteld en de uitslag is bekend! Het ging om een minimaal verschil van minder dan 1% tussen de nummers een en twee. De winnaar van de verkiezing Taptoe van het Jaar 2010 is geworden: Taptoe Delft, met een minimale afstand gevolgd door Klankstad Taptoe Kerkrade. De 3e plaats is voor Taptoe Leeuwarden, 4e plaats aan Indoortaptoe Groningen en opnieuw, voor het jaar 2010, heeft Taptoe Oosterbeek de vijfde plaats veroverd in deze verkiezing! De positieve reacties na een gevarieerd en geslaagde taptoeavond zijn nu ook tot uiting gekomen in de verkiezing. Net als in 2009 is de vijfde plaats behaald en dat is een uitstekende prestatie, zeker gezien de 4 taptoes waar Oosterbeek zich bij aan mag sluiten. Het bestuur van Stichting Taptoe Oosterbeek is ontzettend trots met dit behaalde resultaat en dankt iedereen die zijn of haar stem heeft uitgebracht op Oosterbeeks grootste muziekspektakel! Klik hier om de top-15 uit de verkiezing te zien en hier om naar de pagina 2010 te gaan.


 

Naar boven | 2010 | 2009