Uitslag verkiezing 'Taptoe van het Jaar' in maart
Alle lijnen zijn gesloten en momenteel worden de stemmen geteld! De verkiezing heeft een record aan stemmen opgeleverd. Namens de Taptoe organisaties danken wij alvast iedereen die gestemd heeft op onze Taptoe. De redactie van Korpsmuziek.nl zal de komende  tijd de dubbele stemmen er uit filteren en de beantwoorde vragen op een rij zetten en die vervolgens aan ons als organisatie beschikbaar stellen.
De einduitslag zal begin maart bekend worden gemaakt!


Verkiezing Taptoe van het Jaar 2012 gestart
De verkiezing 'Taptoe van het Jaar 2012' is gestart. Traditioneel inmiddels, het eerste bericht in het nieuwe jaar: De Taptoe van het jaar verkiezing 2012 is weer gestart en zal de hele maand januari gehouden worden!!

Nadat u uw 'Taptoe van het Jaar' hebt gekozen vraagt de redactie van Korpsmuziek.nl u nog een paar vragen te beantwoorden. Dit is geen verplichting maar dit kan ons als organisatie en de vele vrijwilligers achter deze schermen enorm helpen.

Help Taptoe Oosterbeek naar een mooie plaats in deze verkiezing, namens ons alvast heel hartelijk dank! Klik hier om een stem uit te brengen!


Verkiezing Taptoe van het Jaar 2012
In tegenstelling tot voorgaande edities zal de verkiezing Taptoe van het Jaar, gehouden door de redactie van Korpsmuziek.nl, niet in de maand december plaatsvinden, maar ditmaal in januari 2013. Zodra de verkiezing start, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen, zodat u uw stem kunt uitbrengen op onze mooie taptoe!
Stichting Taptoe Oosterbeek wenst iedereen
fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en muzikaal 2013!

Graag tot ziens op zaterdag 21 september 2013
tijdens onze 39e Taptoe Oosterbeek!

 


Nagenieten van Taptoe Oosterbeek
Wouter Rijnbende zorgt er al een aantal jaren voor dat alle shows van de deelnemende korpsen op internet verschijnen. De eerste video's verschenen ook dit jaar al in de nacht van zaterdag op zondag. Ongekend! Stichting Taptoe Oosterbeek dankt Wouter voor dit enthousiasme! Klik op de links voor de video's:
Opening en Presentatie
Show Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk (U.S.A. show)
Show Show- & Marchingband E.V.C. uit Enschede
Show Airborne Malletband uit Oosterbeek
Show Massed Pipes & Drums Royal British Legion
Show March & Showband Rheden uit Rheden
Show Show- & Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden
Show Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk (1001 nachten)
Finale Taptoe Oosterbeek


Fraaie showkorpsen bij Taptoe Oosterbeek
OOSTERBEEK - In de herdenkingsweek wordt er ook altijd tijd vrijgemaakt voor de Taptoe die op het Raadhuisplein plaatsvindt. Zaterdagavond trokken velen naar het plein om te gaan genieten van de showkorpsen die zich presenteerden. Ieder jaar buigt de Stichting zich over de keuze van de muziek en vanavond zijn het de volgende deelnemers: Show-& Marchingband EVC uit Enschede, drum-&Showfanfare Oranje uit IJsselmuiden, Airborne Malletband uit Oosterbeek, March-&Showband Rheden en Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk. De presentatie berustte bij mevrouw Doornekamp-Postema. Showkorps Wilhelmina neemt het publiek mee op een muzikale reis door Amerika: vanaf New York naar de westkust. Tambour-maitre Gregorey Joosten loodst de muzikanten door wervelende melodieŽn, zoals gospel-en bluesmuziek tot aan het nummer 'MacArthur Park'. EVC Enschede gaat de hele wereld rond met de show 'Marching... (Maria Koster, Hoog en Laag) Lees het artikel online, klik hier!


Taptoe met doedelzakken
Al bijna veertig jaar is de Taptoe Oosterbeek een vast muzikaal gegeven in de Market Garden-herdenkingsmaand. Ernst en jolijt gingen zaterdag hand in hand. Al zijn niet alle stoelen bezet, het Taptoepubliek is weer toegestroomd op het Raadhuisplein in Oosterbeek. Het is genieten geblazen voor liefhebbers van oorlogsmelodieŽn zoals Soldaat van Oranje, als de Airborne Malletband speelt. Maar ook fans van de palingsound en Simon en Garfunkel komen aan hun trekken tijdens de optredens van de zes korpsen. Het is wat kil, deze zaterdagavond eind september. Een enkele toehoorder zet een ijsmuts op. Gelukkig noopt de muziek - vooral bij modernere deunen - tot vrolijk meedeinen. En meeneurieŽn. Als de March & Showband uit Rheden Rosanne inzet, stijgt het publiek uit het publiek zelfs zacht gezang op. De verassing van de avond is dan al geweest. Het is doedelzakgroep The Royal British Legion... (Reinder Boeve, De Gelderlander) Lees hier het hele artikel!


Foto's online op BlikopRenkum.nl
De foto's die fotograaf Henk van Loenen afgelopen zaterdag heeft gemaakt staan al online op zijn website www.blikoprenkum.nl. Het zijn erg fraaie foto's geworden en zeker de moeite waard om te bekijken. Stichting Taptoe Oosterbeek dankt Henk voor zijn medewerking aan ons evenement!  Bekijk de foto's!


Verslag Taptoe Oosterbeek 2012
Traditioneel is de derde zaterdag in september gereserveerd voor een volgende editie van de taptoe Oosterbeek. Een van de dingen die me als eerste opviel in het programma dat voorzitter en vriend, Pascal Melse met zijn team heeft samengesteld voor dit jaar is de deelname van vier traditioneel Engels gestylde marchingbands. De taptoe Oosterbeek werd dit jaar gehouden voor de 38e keer gehouden als onderdeel van alle herdenkingen rond om de Slag om Arnhem, en wordt dan ook bijgewoond door vele eregasten en veteranen. Klokslag acht uur werd de taptoe geopend met acht gong slagen en de openingsfanfare gespeeld door Oranje IJsselmuiden. Daarna een presentatie van de deelnemende verenigingen aan het publiek. Eerste deelnemer was Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk met de USA show, een show met bekende melodietjes uit de Verenigde Staten mooi samen gebracht in een mooi arrangement en choreografie... (John van Alebeek, Korpsmuziek.nl) Lees het artikel online, klik hier!


Taptoe Oosterbeek 2012 ten einde
Zaterdag 22 september gaat de boeken in als een geslaagde avond voor Taptoe Oosterbeek. De 38e editie is vlekkeloos verlopen. Als organisatie hebben we veel mooie reacties mogen ontvangen. Wij danken alle deelnemende korpsen voor hun enthousiaste bijdrage en het publiek voor de zeer gewaardeerde aanwezigheid. Op Youtube zijn reeds een aantal video's verschenen. Wij zullen zo spoedig mogelijk het een en ander communiceren via deze nieuwspagina!


Reserveren kaarten via website niet meer mogelijk
Het is niet meer mogelijk om kaarten te reserveren via de website.

Kaarten zijn nog wel te koop op:

- Vrijdag 21 september en zaterdag 22 september in het Airborne Museum;
- Vrijdag 21 september van 9:00 tot 18:00 uur op het Raadhuisplein te Oosterbeek;
- Zaterdag 22 september van 9:00 tot 15:30 uur en vanaf 18:00 is het taptoeterrein toegankelijk en zijn de kassa's geopend.

Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens de 38e editie van Taptoe Oosterbeek!


Taptoe Oosterbeek op Twitter
Op de vrijdag en de zaterdag zal de organisatie van Taptoe Oosterbeek belangstellenden op de hoogte houden door zo nu en dan een tweet te plaatsen op twitter. Doordat iedereen erg druk is met de opbouw van het evenement, maar de organisatie toch van zich wil laten horen, is dit een makkelijke en snelle wijze van een 'kijkje in de keuken'. Taptoe Oosterbeek is te vinden op twitter onder de naam @TaptoeObeek


Borden langs de weg
Het zal u niet ontgaan zijn. Net als vorig jaar staan er borden langs de invalswegen binnen de Gemeente Renkum. Naast de poster die in vele winkels van Oosterbeek, wordt ons evenement dus ook op deze manier aangekondigd.

Deze borden zijn mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Renkum en de firma Robin Best.


Opbouw Taptoe Oosterbeek begonnen
Vandaag, donderdag, is aansluitend aan de wekelijkse markt in Oosterbeek het Raadhuisplein afgezet en dus niet in gebruik als parkeersplaats. De komende dagen zijn er vele vrijwilligers aan de slag om alles in orde te maken voor de 38e editie van Taptoe Oosterbeek. Vanaf vrijdagmorgen zal er onder andere hard gewerkt worden aan de opbouw van het decor.


Special act The Pipes & Drums of The Royal British Legion
September - Taptoe Oosterbeek mag een special act aan het programma toevoegen. Speciaal voor onze taptoe hebben wij kans gezien om de Massale doedelzakband die elk jaar hun medewerking verlenen aan de Airborne herdenkingen naar Oosterbeek te halen. Het gezelschap bestaat uit vertegenwoordigers van diverse militaire en ex-militairen die dienen en hebben gediend in de Schotse regimenten welke ook in Arnhem 1944 actief zijn geweest. Men treed op onder de naam: The Royal British Legion, The Netherlands. Opgericht in 2001 en in de afgelopen 10 jaar vele optredens in binnen en buitenland verzorgd. Uit de lange reeks optredens noemen we de internationale militaire Taptoe Basel, de internationale militaire taptoe in Luxemburg, Ystad (Zweden) de D-day herdenkingen in NormandiŽ, en de jaarlijkse Airborne herdenkingen rondom Arnhem en Oosterbeek. Vorig maand hebben een flink aantal leden deel genomen aan de wereld beroemde taptoe in Edinburgh. Het is de eerste keer sinds 1952 dat Nederlandse leden van een doedelzakband hieraan deel nemen. Een hele eer! Ook heeft men opgetreden voor Prins Charles, Koningin Beatrix en diverse andere leden van de Koninklijke familie. De Massale doedelzakband staat onder leiding van Drum-Major George Alblas. Klik hier voor meer informatie!


Tijden Taptoe Oosterbeek
Geachte bezoeker,

De 38e editie van Taptoe Oosterbeek vindt plaats op zaterdag 22 september 2012.

Hier volgt een tijdschema van de avond:
18:00 uur: Taptoeterrein toegankelijk
19:00 uur: Start voorprogramma
20:00 uur: Start hoofdprogramma
22:45 uur: Einde Taptoe (uiterlijk).

Op de pagina van 2012 vindt u meer informatie over de deelnemende korpsen!


BlikopRenkum.nl verzorgt 'Blik op Taptoe Oosterbeek'
September - De organisatie van Taptoe Oosterbeek is er in geslaagd om een fotograaf te vinden. Henk van Loenen, beheerder van de website BlikopRenkum.nl, zal de 38e editie van Taptoe Oosterbeek op foto vastleggen.

Wat is BlikopRenkum.nl?
BlikOpRenkum.nl is dť informatieve nieuwswebsite in de gemeente Renkum. De website brengt inwoners, verenigingen en bedrijven bij elkaar op ťťn website. Door het dagelijks plaatsen van nieuws, de activiteitenkalender en fotoreportages trekt de website een groot aantal bezoekers die ook regelmatig terugkomen op www.blikoprenkum.nl. De website is overzichtelijk en biedt uitgebreide informatie over en uit de gemeente. Met veel handige links naar bijvoorbeeld de buurtbus, musea en het gemeentenieuws. Een belangrijk item op de website is de bedrijfsindex met alle bedrijven in de gemeente Renkum. Alle nieuwsberichten komen ook op Twitter voor een extra attentiewaarde.

Op 22 september verzorgt Henk dus een Blik op Taptoe Oosterbeek!


Kaarten Taptoe Oosterbeek
September - Nog een week te gaan en dat zal de 38e editie van Taptoe Oosterbeek plaatsvinden. De voorbereidingen zijn in volle gang. U als toeschouwer kan als volgt aan kaarten voor zitplaatsen komen:

- Vanaf 01 september te koop in het Airborne Museum;
- Op vrijdag 21 september ook te koop op het Raadhuisplein;
- Op zaterdag 22 september te koop op het Raadhuisplein en 's avonds aan de kassa;

Tot donderdag 20 september 2012, 23:59 uur, te reserveren via onze website: klik hier!


Programma 68ste Herdenking van de Slag om Arnhem
September - De stichting Airborne Herdenkingen coŲrdineert de programma onderdelen van de herdenkingen van de Slag om Arnhem. De SAH draagt geen verantwoordelijkheid voor de onderdelen van de agenda. Verschillende organisaties die betrokken zijn bij de herdenkingen, de gemeentes Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum en de provincie Gelderland zijn vertegenwoordigd in de SAH.

Bekijk hier het programma en de agenda van de 68ste Herdenking van de Slag om Arnhem.


Airborne Malletband brengt themashow op Taptoe
September -
Sinds het ontstaan van de Airborne Malletband in 2005 maakt zij een bijzondere groei door. Inmiddels wordt er opgetreden ook buiten de regio en in het buitenland opgetreden. Zo werd de afgelopen maanden Veenendaal, Zandvoort, Weurt en Beneden-Leeuwen, maar ook BelgiŽ en Duitsland bezocht. Dit jaar brengt de Oosterbeekse muziekvereniging een nieuwe show. Het thema past goed bij de club. Onder de titel 'Lest we forget - War melody's' brengen zij een show met allerlei herkenbare melodieŽn, titelsongs van wereldbekende oorlogsfilms. Zo spelen zij onder andere het thema 'Soldaat van Oranje', de soundtrack van de serie 'Band of Brothers' en zullen 'Colonel Bogey' en 'We'll meet again' van Vera Lynn niet ontbreken. De muziek is geschreven door Rico Kreijne. De choreografie is geschreven door Andrť Braakman, die tevens met HŤlen Derwig het instructieteam vormt. De Airborne Malletband staat onder leiding van tambour-maÓtre en instructeur Carel Derwig. Lees verder...


March & Showband Rheden brengt Volendam
Augustus - Op zaterdag 22 september a.s. zal er weer een mooie muzikaal showspektakel op het Raadhuisplein plaatsvinden. Althans, dat beweert Pascal Melse, voorzitter van Stichting Taptoe Oosterbeek. Het evenement beleeft dan haar 38e editie. ,,Aan het programma van dit jaar zal het zeker niet liggen. We hebben weer een mooi deelnemersveld samengesteld. Alle korpsen zullen een mooie show brengen, stuk voor stuk van goed muzikaal niveau. Een lust voor oog en oor'', aldus Melse. Variatie en kwaliteit, dat is wat de organiserende stichting belangrijk vindt. ,,Wij willen het publiek verassen, willen het publiek een boeiende avond bieden. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar afwisseling en vernieuwing, daarmee weten we het interessant te houden voor alle bezoekers'', laat de voorzitter weten. Lees verder...


Taptoe Oosterbeek op zoek naar fotograaf
Augustus - De organisatie van Taptoe Oosterbeek is op zoek naar een fotograaf die bereid is het hele taptoeprogramma vast te leggen. Het is van belang dat de foto's van goede kwaliteit zijn (hoge resolutie) zodat de foto's gebruikt kunnen worden voor  toekomstige projecten, maar uiteraard ook voor het archief. Kent u iemand die hiertoe bereid is, of voelt u zich geroepen om op deze manier te kunnen bijdragen aan het evenement, neem dan contact met ons op via: info@taptoe-oosterbeek.com


Bouwbedrijf Offermans hoofdsponsor Taptoe Oosterbeek
Augustus - In de tijd van crisis en bezuinigingen vallen er rake klappen in de cultuursector. Voor verenigingen en evenementen in de muziekwereld is het lastig om het hoofd boven water te houden, het bedrijfsleven houdt namelijk de hand op de knip. ,,Gelukkig kunnen wij nog steeds rekenen op de financiŽle steun van vaste sponsoren en vooral ook de subsidie van de Gemeente Renkum. Zonder hen had onze taptoe al niet meer kunnen bestaan. Als organisatie doen wij geen gekke dingen en toch is het puzzelen. Door de financiŽle malaise raken uitgaven en inkomsten uit balans, maar het is erg moeilijk om  extra geld in het laatje te krijgen. De taptoe is sinds 1975 een begrip en dat zorgt ervoor dat wij met elkaar alles op alles zetten om nog heel lang door te kunnen gaan'', laat Pascal Melse weten.  Afgelopen juni komen Bouwbedrijf Offermans uit Renkum en het Oosterbeekse evenement op elkaars pad. Voor Taptoe Oosterbeek betekend dat iets heel moois. In 2012 zal Bouwbedrijf Offermans namelijk een zeer welkome financiŽle bijdrage leveren aan 38e editie van Taptoe Oosterbeek, dat plaatsvind op zaterdag 22 september van dit jaar. Lees hier het complete artikel...


Showkorps Wilhelmina deelnemer Taptoe Oosterbeek
Juli - Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk is ťťn van de deelnemers tijdens de 38e editie van Taptoe Oosterbeek. Met Wilhelmina heeft de organisatie een heuse kampioen binnen gehaald. Tijdens het Wereld Muziek Concours 2009 in Kerkrade behaalde dit korps goede resultaten. Met de show behaalde Wilhelmina een puntenaantal van 87,85 in de 1st division Showband Style, goed voor een gouden medaille en een 1e plaats op de wereldranglijst. Tijdens dit WMC kwam men ook uit in de marswedstrijden. In de World division namen zij het op tegen 40 andere korpsen vanuit de hele wereld. Bij deze uitvoering werden zij beoordeeld met 89,24 punten en een gouden medaille. Hiermee werd uiteindelijke een 12e plaats op de wereldranglijst mars veroverd. Lees hier het complete artikel...


Kaarten reserveren voor Taptoe 2012
Juli - Ook dit jaar is het mogelijk om kaarten te reserveren voor Taptoe Oosterbeek. Met ingang van juli kunt u uw kaarten reserveren voor de 38e editie van Taptoe Oosterbeek. Hiermee willen wij de vakantiegangers de mogelijkheid bieden kaarten tijdig te reserveren! Deze taptoe vindt plaats op zaterdag 22 september 2012 op het vertrouwde Raadhuisplein te Oosterbeek. Wanneer u kaarten wilt bestellen, leest u dan eerst de instructie voorafgaand aan het bestelformulier door zodat u weet wat u kunt verwachten! Reserveer nu, klik hier!


Taptoe Oosterbeek op Facebook
Juni - Sinds 2010 maakt Taptoe Oosterbeek ook gebruik van social media. In dat jaar werd een start gemaakt met het gebruik van twitter. Via de medium is het mogelijk om alle ontwikkelingen omtrent onze Taptoe te volgen. Inmiddels maken velen hier gebruik van. Maar sinds kort is Taptoe Oosterbeek ook op Facebook te vinden. Hier kunt allerlei informatie terugvinden, zoals de deelnemers vanaf de eerste editie in 1975. Ook worden hier actualiteiten geplaatst. Vind ons leuk en blijf ons op de voet volgen! Ga naar de Facebookpagina!


Promotie Show- en Drumfanfare Oranje tijdens ODSC Assen
Juni - Zaterdag 9 juni 2012 gaat bij Show- en Drumfanfare Oranje de boeken in als een zeer succesvolle dag. Zowel de showband als de minirettes en majorettes presteerden tijdens wedstrijden uitermate goed. De muzikanten van Show- en Drumfanfare Oranje reisden afgelopen zaterdag naar Assen. Zij namen deel aan de Open Dutch Show Contest en kwamen uit in de beginnersklasse. Ondanks dat men te maken kreeg met  onstuimig weer, zette men een strakke uitvoering van hun show ĎDe sound of Simon & Garfunkelí neer. De show werd met 91,28 punten beloond. Dit resultaat betekend promotie naar de middenklasse, met lof van de jury. De jury omschreef Oranje als een prachtige band met een mooie volle sound, die een zeer fraai arrangement ten gehore heeft gebracht met een goeie uitvoering van de choreografie.

Stichting Taptoe Oosterbeek feliciteert Oranje met dit prachtige resultaat!


Show- & Marchingband E.V.C. Nederlands kampioen
April - Tijdens het Nederlands Kampioenschap Mars heeft Show- & Marchingband E.V.C. weer van zich laten horen. In navolging van het kampioenschap in 2011 te Enschede, trad het korps zaterdag 21 april aan in Nederweert. Hier werd op het onderdeel mars een geweldig prestatie neergezet, men werd Nederlands Kampioen Marswedstrijden in de 2e divisie door een resultaat van 90.56 punten te behalen. Op zaterdag 22 september is E.V.C. een van de deelnemers tijdens de 38e Taptoe Oosterbeek. Stichting Taptoe Oosterbeek feliciteert E.V.C. met dit prachtige resultaat!
Kijktip: Bekijk hier de marswedstrijd in Nederweert!
Ga naar de website van Show- & Marchingband E.V.C.


Programma Taptoe 2012 bekend
Februari - Het programma voor Taptoe Oosterbeek 2012 is bekend. Ook voor deze 38e editie is de organisatie er in geslaagd een gevarieerde avond samen te stellen. Er zullen op zaterdag 22 september vijf muziekkorpsen aantreden, te weten: Airborne Malletband uit Oosterbeek, Show- & Marchingband E.V.C. uit Enschede, Show- & Marchingband Oranje uit IJsselmuiden, March & Showband Rheden uit Rheden en Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk. Het voorprogramma wordt verzorgd door Muziek- Show & Vermaak Combo Rhytmo. De komende tijd zult u meer informatie over het programma en de shows van deze korpsen vinden!


Veel stemmen bij taptoeverkiezing Korpsmuziek
Januari - De uitslag van de verkiezing Taptoe van het jaar 2011 is bekend. Deze editie was een groot succes voor de redactie van Korpsmuziek.nl, er werd massaal gestemd. Helaas, voor onze taptoe, hebben wij geen plaats in de top 10 weten te behouden. Wel zijn we er trots op om Taptoe Oosterbeek opnieuw binnen de top 15 te kunnen terugvinden. Het bestuur van Stichting Taptoe Oosterbeek feliciteert de organisatie van Taptoe Groningen met de titel Taptoe van het Jaar 2011.

01. Taptoe Groningen
02. Jubileumtaptoe 100 jaar Jubal Dordrecht
03. Show en muziekparade Heerlen
04. Taptoe s-Hertogenbosch
05. Taptoe Leeuwarden
06. Taptoe Laren
07. Indoor Taptoe Brunssum
08. Jubileumtaptoe 75 jaar Jeugd Jong-Holland 75 jaar
09. Jubileum Oranjetaptoe Ede
10. Jubileum Taptoe 60 jaar KTK
11. Taptoe Oosterbeek
12. Taptoe Amersfoort
13. Pleintaptoe Leidens Ontzet
14. Jubileumtaptoe VIOS Groningen
15. Jubileumtaptoe Excelsior Groningen


 

Naar boven | 2012 | 2011 | 2010 | 2009