Gevarieerd aanbod Taptoe Oosterbeek
Aan de vooravond van de jaarlijkse herdenking op de Airborne Begraafplaats vond zaterdag op het Raadhuisplein de Taptoe plaats. Het is altijd weer een hele organisatie voor de Stichting Taptoe Oosterbeek, ook al vanwege de moeilijke tijden waarin de eindjes aan elkaar geknoopt moeten worden. Gelukkig is het droog, want het zou erg zijn als de uniformen en instrumenten aan de regen blootgesteld zouden worden! En dan is het zover: de ‘kasteelpoorten’ gaan open en dan klinkt het opgewekte geluid van de eerste deelnemers. Achter elkaar komen de muzikanten onder luid applaus op en daarna vangt het muzikale spektakel aan. Het korps Eska uit Bemmel treedt op met de galashow ‘Take One’. Thema is Film en Televisie. Onder leiding van Berry Stinissen wordt een pittige show gepresenteerd. Drumfanfare Exempel uit Empel presenteert zich in een... Bron: Hoog en Laag Lees verder.


Taptoe Oosterbeek op YouTube
Ook dit jaar heeft de organisatie Wouter Rijnbende bereid gevonden om vrijwel de gehele taptoe op film vast te leggen. Evenals voorgaande jaren stonden deze opnames ook dit jaar heel snel op internet. Via deze weg danken wij Wouter voor deze geweldige medewerking!
Opening Taptoe Oosterbeek 2013
Drumfanfare Exempel - Empel (Soul show)
Show Harmonie O.B.K. - Rhenen
Airborne Malletband - Oosterbeek
Drumfanfare ESKA - Bemmel
Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden
Drumfanfare Exempel - Empel (Op volle toeren)
Finale Taptoe Oosterbeek 2013


Taptoe Oosterbeek een lust voor oor en oog
Op zaterdag 21 september vond voor de 39e keer Taptoe Oosterbeek plaats. Vijf muziekkorpsen gaven dit hun visitekaartje af op een zeer goed bezocht raadhuisplein in Oosterbeek. De combinatie van muziek en show is een lust voor oor en oog. De deelnemers van editie 2013 van Taptoe Oosterbeek waren: Drumfanfare ESKA - Bemmel, Airborne Malletband - Oosterbeek, Show Harmonie OBK - Rhenen, Drumfanfare Exempel - Empel en Show- & Marchingband AMIGO - Leiden. Het voorprogramma werd verzorgd door Showband Mystique uit Arnhem. Lees meer: Fotoreportage: Taptoe Oosterbeek een lust voor oor en oog

Bron: BlikopRenkum.nl


Taptoe Oosterbeek op Twitter
Op de vrijdag en de zaterdag zal de organisatie van Taptoe Oosterbeek belangstellenden op de hoogte houden door zo nu en dan een tweet te plaatsen op twitter. Doordat iedereen erg druk is met de opbouw van het evenement, maar de organisatie toch van zich wil laten horen, is dit een makkelijke en snelle wijze van een 'kijkje in de keuken'. Taptoe Oosterbeek is te vinden op twitter onder de naam @TaptoeObeek


Reserveren kaarten via website niet meer mogelijk
Het is niet meer mogelijk om kaarten te reserveren via de website.

Kaarten zijn nog wel te koop op vrijdag 20 september en zaterdag 21 september bij:
- Airborne Museum;
- Plantage Meijer & Siegers
- Kapsalon Peter Ruigendijk

Of op zaterdag 22 september aan de kassa van Taptoe Oosterbeek!

Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens de 39e editie van Taptoe Oosterbeek!


Houd rekening met sterk dalende temperatuur Taptoe
Volgens de weersvoorspelling houden we het zaterdag in ieder geval droog in Oosterbeek. Daarentegen is de kans groot dat de temperatuur in de avond sterk zal dalen.

Graag adviseren wij onze bezoekers hier rekening mee te houden!


Voorprogramma Taptoe 2013 door Showband Mystique
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal geen dweilorkest, maar Showband Mystique uit Arnhem het voorprogramma van Taptoe Oosterbeek muzikaal invullen. Na de parachutistendropping die om 19:00 uur zal plaatsvinden zal Showband Mystique haar optreden verzorgen. Showband Mystique is een van de weinige muziekverenigingen in Arnhem die herkenbare muziek en entertainment willen brengen tijdens shows en streetparades. Het publiek kan genieten van muziek die zij herkennen. In onze vereniging is er een mix van zowel jonge en oudere leden. Showband Mystique Arnhem is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Zij heeft bekendheid gekregen met optredens op Muziekfestivals, Taptoe’s, en Streetparades. De optredens worden zowel in Nederland als in het buitenland o.a. Duitsland, België en Frankrijk verzorgd. De Showband telt momenteel ca. 20 spelende leden. Meer informatie...


Opbouw Taptoe Oosterbeek begonnen
Vandaag, donderdag, is aansluitend aan de wekelijkse markt in Oosterbeek het Raadhuisplein afgezet en dus niet in gebruik als parkeerplaats. De komende dagen zijn er vele vrijwilligers aan de slag om alles in orde te maken voor de 39e editie van Taptoe Oosterbeek. Vanaf vrijdagmorgen zal er onder andere hard gewerkt worden aan de opbouw van het decor.


Bouwbedrijf Offermans opnieuw hoofdsponsor
Ondanks de sombere vooruitzichten doordat een aantal vaste sponsoren hebben afgehaakt zijn wij zeer verheugd te kunnen berichten dat Taptoe Oosterbeek in 2013 opnieuw kan rekenen op financiële steun van Bouwbedrijf Offermans uit Renkum. Evenals vorig jaar zal Offermans hiermee hoofdsponsor van deze editie zijn. Via deze weg danken wij Bouwbedrijf Offermans voor deze bijdrage en nauwe betrokkenheid bij het evenement.


Moeilijke tijden voor Taptoe Oosterbeek
Het Raadhuisplein is op zaterdag 21 september voor de 39e keer het podium voor muziek- en showspektakel van het hoogste niveau. Met de welbekende kasteelmuur als decor en met Airborne-rode banieren aangeklede gemeentehuis zal Taptoe Oosterbeek opnieuw het muzikaal slot van het 'Slag om Arnhem' herdenkingsprogramma zijn. Het zeskoppige stichtingsbestuur is samen met de vaste groep vrijwilligers achter de schermen gestart met de nodige werkzaamheden om ook dit jaar een succesvolle editie aan te bieden. Het Oosterbeekse muziekevenement geniet grote bekendheid en trekt veel bekijks uit de regio, bezoekers uit heel Nederland en zelfs vanuit het buitenland. Wat veel mensen niet weten is dat de organisatie een financieel moeilijke tijd doormaakt. ,,Mede door de crisis zijn het afgelopen jaar opnieuw een aantal... Lees verder!


Online kaarten reserveren
De 39e editie van Taptoe Oosterbeek vindt plaats op zaterdag 21 september op het vertrouwde Raadhuisplein te Oosterbeek. Ook dit jaar is het mogelijk om kaarten te reserveren voor Taptoe Oosterbeek. Nieuw is dat er ook kaarten te koop zijn voor zitplaatsen op het bordes. Let wel, vol = vol. Lees de instructie voorafgaand aan het bestellen door zodat u weet wat u kunt verwachten! Kaarten voor op het plein kunt u ook kopen op de volgende verkooppunten:
Airborne Museum te Oosterbeek
Plantage Meijer & Siegers te Oosterbeek
Kapsalon Peter Ruigendijk te Oosterbeek


U kunt nog kaarten reserveren tot donderdag 19 september 2013, 23:59 uur! 
Reserveren? Klik hier!


Scheidend marsleider geëerd met eigen pad
De 67e editie van de Airborne Wandeltocht stond in het teken van scheidend marsleider Pouwel Vos. Sinds 1986 was Vos het gezicht van 's werelds grootst eendaagse wandeltocht. Enkele jaren geleden kondigde hij intern aan in 2013 het stokje over te willen dragen. Begin 2012 werd Vos ernstig ziek, waardoor hij gedwongen werd zijn werk binnen de Airborne Herdenkingen over te dragen. Pouwel Vos heeft diverse onderscheidingen gekregen voor zijn Airbornewerk, waaronder het ereburgerschap van Renkum en het Erekruis van de Republiek Polen. Zowel de Nederlandse als de Britse vorstin onderscheidden hem met een lintje. Voorafgaand aan het defile maakte Burgemeester Gebben van Renkum maakte bekend dat het wandel- en fietspad langs park Hartenstein voortaan Pouwel Vospad heet. Het marsleiderschap is overgedragen aan Wilma Luckel. Zij is bijna 30 jaar betrokken bij de wandeltocht, ondermeer als secretaris. In 2014 zal zij ook het voorzitterschap van de Politie Sportvereniging Renkum overnemen van Pouwel Vos.
[Foto via Twitter: @dewandelschoen] Lees meer...


Airborne Wandeltocht in teken afscheid Pouwel Vos
Na 27 jaar neemt marsleider Pouwel Vos dit jaar afscheid van de Airborne Wandeltocht. De voorzitter van Politie Sportvereniging Renkum vindt het tijd geworden om zijn taak over te dragen. Tijdens de 67e editie van de herdenkingswandeltocht in het kader van de Slag om Arnhem, op zaterdag 7 september, zal de nieuwe marsleider worden voorgesteld. Pouwel Vos nam in 1986 het stokje over van Karel Bosveld en heeft in de afgelopen jaren goede en slechte tijden meegemaakt. Het evenement is onder zijn leiding uitgegroeid tot wat het vandaag de dag is geworden: de grootste eendaagse wandeltocht van de wereld. Tegelijkertijd kende de organisatie ook moeilijke tijden met teruglopende deelnemersaantallen, sponsoren die wegliepen en subsidies die werden gestopt. Het besluit om te stoppen als marsleider nam Vos al enkele jaren geleden. In 2014 zal hij tevens zijn voorzittershamer bij de Politie Sportvereniging Renkum neerleggen. [Bron: Omroep Gelderland] Lees meer...


Herdenkingsperiode start met Airborne Wandeltocht
De maand september is begonnen. Deze maand herdenken wij de ruim 1700 Engelse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek. Naast herdenkingsplechtigheden staan er ook andere evenementen op de agenda, waaronder Taptoe Oosterbeek. Aanstaande zaterdag begint deze bijzondere periode met de Airborne Wandeltocht. Dit jaar vindt de 67e editie plaats, georganiseerd door de Politiesportvereniging Renkum. Jaarlijks trekt de wandeltocht zo'n 30.000 deelnemers van over de hele wereld. Leuk om te weten is dat ook dit jaar meer dan 30 muziekkorpsen een bijdrage leveren aan de Airborne Wandeltocht. Met een goed stukje muziek helpen zij de wandelaars op weg om ze vervolgens vanaf de middag de finish over te begeleiden. Onder hen Show Harmonie OBK uit Rhenen en Airborne Malletband uit Oosterbeek. Beiden zullen op zaterdag 21 september ook deelnemen aan de 39e Taptoe Oosterbeek.


Paradropping Taptoe Oosterbeek 2013
Net als in 2004 is het de organisatie van Taptoe Oosterbeek gelukt om ook in 2013 een paradropping aan het programma te kunnen toevoegen. We kunnen stellen dat dit naast het muzikale gedeelte opnieuw een spectaculaire aanvulling is. Taptoe Oosterbeek maakt al jaren deel uit van het herdenkingsprogramma in september en heeft hiermee weer iets extra's wat past in de sfeer van deze periode. Op zaterdag 21 september a.s. zullen drie parachutisten van Paragroup Holland landden op het Raadhuisplein. Naar verwachting zal dat rond de klok van 19:00 uur gebeuren. Mis het niet!


Goud met onderscheiding WMC-debutant AMIGO Leiden
Juli - Op zondag 21 juli 2013 debuteerde Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. In de hoogste divisie kwam het korps uit op het onderdeel mars en behaalde daar goud met onderscheiding met een resultaat van 90,26 punten. In de eindranking heeft AMIGO daarmee een 7e plaats behaald. Een uitstekend resultaat en een droomdebuut voor dit Leidse korps. De organisatie van Taptoe Oosterbeek kijkt uit naar de komst van AMIGO in september, waar de muzikanten een showoptreden zullen verzorgen. Meer informatie: www.amigo-leiden.nl

Bekijk hier het marsoptreden tijdens het WMC:
http://youtu.be/bu0LExa_mFE


Goud met onderscheiding Drumfanfare Exempel op WMC
Juli - Op zaterdag 21 september vindt de 39e editie van Taptoe Oosterbeek plaats. Het programma is bekend en een van de deelnemende korpsen is Drumfanfare EXEMPEL uit Empel. Tijdens de marswedstrijden op het Wereld Muziek Concours behaalde zij zondag 14 juli j.l. 90,38 punten, goud met onderscheiding. De organisatie van Taptoe Oosterbeek verheugt zich op de komst van deze toppers in Oosterbeek, waar zij twee showoptredens zullen verzorgen! Meer informatie: www.exempel.net

Bekijk hier het marsoptreden tijdens het WMC:
http://youtu.be/EVjjMLW4tGQ


Show Harmonie OBK op Taptoe Oosterbeek
Juni - Op zaterdag 21 september vindt de 39e editie van Taptoe Oosterbeek plaats. Het evenement dat plaatsvindt op het Raadhuisplein, gelegen in het hart van Oosterbeek, heeft ook dit jaar een vijftal gerenomeerde korpsen weten vast te leggen. Eerder werd bekend dat Drumfanfare ESKA uit Bemmel zal deelnemen aan de taptoe, nu stelt de organisatie Show Harmonie O.B.K. uit Rhenen graag aan u voor. Show Harmonie Oefening Baart Kunst heeft zich sinds de oprichting in 1931 ontwikkeld tot een harmonieorkest met een speciaal showkarakter. Dit is voor een harmonieorkest met een traditionele klassieke bezetting vrij uniek in Nederland. Naast muziek maken staat vriendschap, ontspanning en plezier hoog in het vaandel en maakt OBK zich hierdoor tot een vereniging waar van alles te doen is en waar de leden bijzonder trots op zijn. Naast het geven van concerten op podia verzorgt OBK ook marcherende optredens zoals streetparades en taptoe’s waarbij tijdens het musiceren leuke pasjes en bewegingen worden gemaakt. Het repertoire tijdens de streetparades bestaat hoofdzakelijk uit populaire melodieën en marsen. De show die tijdens de taptoe wordt gepresenteerd is entertainment voor het publiek.


ESKA deelnemer 39e Taptoe
Mei - Op zaterdag 21 september zal de 39e editie van Taptoe Oosterbeek plaatsvinden. Een van de deelnemende korpsen is Drumfanfare ESKA uit Bemmel. ESKA werd in 1958 opgericht en is in haar bestaan uitgegroeid tot een volwaardige drumfanfare. Het korps bestaat uit een enthousiaste, dynamische groep muzikanten. Mede dankzij het brede muzikale repertoire en de strakke discipline is het korps een graag geziene gast bij evenementen in binnen- en buitenland, waaronder taptoes, middagshows, street-parades, bloemencorso’s en festivals. Daarnaast verleent ESKA haar medewerking aan diverse lokale activiteiten zoals intocht Avondvierdaagse, fietsoptocht tijdens Koninginnedag, Lampionnenoptocht en St. Nicolaas. Net als in Oosterbeek, kent ook Bemmel haar eigen taptoe. Al meer dan 35 jaar organiseert ESKA Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg, waar nagenoeg alle grote showkorpsen van Nederland “Acte de Présence“ gaven.


Deelnemers Taptoe 2013 bekend
Mei - De organisatie van Taptoe Oosterbeek is er wederom in geslaagd een mooi en gevarieerd programma samen te stellen. De deelnemende muziekkorpsen zijn:

Drumfanfare ESKA uit Bemmel
Airborne Malletband uit Oosterbeek
Show Harmonie OBK uit Rhenen
Drumfanfare Exempel uit Empel (2 shows)
Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden.

Meer informatie over de deelnemers vindt u op de pagina 2013!


Zevende plaats voor Taptoe Oosterbeek
Maart - De uitslag van de verkiezing Taptoe van het jaar 2012 is bekend. Deze editie was een grootste succes in haar bestaan. De redactie van Korpsmuziek.nl meldde in januari dat er massaal werd gestemd door de liefhebbers. Wij zijn trots te kunnen melden dat we in de editie van 2012 opnieuw een plek in de top 10 hebben weten te veroveren. Taptoe Oosterbeek sluit met een zevende plaats aan bij de grootste taptoes van ons land. Het bestuur van Stichting Taptoe Oosterbeek feliciteert de organisatie van Taptoe Delft met de titel 'Taptoe van het Jaar 2012'.

01. Taptoe Delft
02. Taptoe Groningen
03. Taptoe Leeuwarden
04. Jubileum Taptoe Zwijndrecht
05. Taptoe Enschede
06. Media Muziek Festival Hilversum
07. Taptoe Oosterbeek
08. Taptoe Sassenheim
09. Taptoe Tiel
10. Taptoe Flora Band Rijnsburg

Bekijk hier het volledige overzicht vanaf 2003!


Uitslag verkiezing 'Taptoe van het Jaar' in maart
Alle lijnen zijn gesloten en momenteel worden de stemmen geteld! De verkiezing heeft een record aan stemmen opgeleverd. Namens de Taptoe organisaties danken wij alvast iedereen die gestemd heeft op onze Taptoe. De redactie van Korpsmuziek.nl zal de komende  tijd de dubbele stemmen er uit filteren en de beantwoorde vragen op een rij zetten en die vervolgens aan ons als organisatie beschikbaar stellen.
De einduitslag zal begin maart bekend worden gemaakt!


Verkiezing Taptoe van het Jaar 2012 gestart
De verkiezing 'Taptoe van het Jaar 2012' is gestart. Traditioneel inmiddels, het eerste bericht in het nieuwe jaar: De Taptoe van het jaar verkiezing 2012 is weer gestart en zal de hele maand januari gehouden worden!! Nadat u uw 'Taptoe van het Jaar' hebt gekozen vraagt de redactie van Korpsmuziek.nl u nog een paar vragen te beantwoorden. Dit is geen verplichting maar dit kan ons als organisatie en de vele vrijwilligers achter deze schermen enorm helpen.

Help Taptoe Oosterbeek naar een mooie plaats in deze verkiezing, namens ons alvast heel hartelijk dank! Klik hier om een stem uit te brengen!


 

Naar boven | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009