Swingende Taptoe Oosterbeek
De veertigste editie van de Taptoe Oosterbeek, in combinatie met de 70e Airborne Herdenkingen, werd zaterdag weer gehouden op het Raadhuisplein. De organisatie presenteerde een afwisselend programma, met vooraanstaande korpsen. De sfeer was weer als vanouds en het bleef gelukkig droog. Na de klanken van Dweilorkest De Deurdweilers uit Angeren doet Muziek- en Showband Juliana uit Amersfoort zijn intrede. Momenteel behoort dit showkorps tot een van de meest attractieve korpsen van Nederland. De fluitsectie in combinatie met het koperwerk geeft het korps een eigen klankkleur. The New World Symfonie van Dvorak wordt als thema genomen voor de show, die flitsend verloopt. Sinds Koningsdag werkt de Airborne Malletband samen met een Guard Groep. Deze dames zijn leden van de ‘Parade Girls’ uit Arnhem en zij ondersteunen de band met de straatoptredens en de taptoes. Gezien de nieuwe samenstelling van het korps besloot men om een oude show en muziek uit de kast te halen en deze aan te passen. Lees verder...


Voorbereidingen Taptoe Oosterbeek worden zichtbaar!
Achter de schermen werd er al hard gewerkt door de organisatie maar na vandaag wordt het ook voor iedereen zichtbaar. Vrijdagmorgen zullen de vrijwilligers op het Raadhuisplein aan de slag gaan met de opbouw van het decor en terrein. Op deze website zullen daardoor geen updates komen voor de komende taptoe. Zodra de jubileumtaptoe ten einde is zal de website weer worden bijgewerkt. Vrijdag en zaterdag zijn wij wel te volgen via de social media.

Volg ons op twitter of like ons op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!


Tijden Taptoe Oosterbeek 2014
18:00 uur: Terrein toegankelijk voor publiek
19:00 uur: voorprogramma;
Dweilorkest de Deurdweilers uit Angeren
20:00 uur: Start hoofdprogramma
- Gezamenlijke opening en presentatie
- Muziek & Showband Juliana uit Amersfoort (show 1)
- Van Limburg Stirum Band uit Wezep
- Airborne Malletband uit Oosterbeek
- Beatrix Pipe Band uit Hilversum
- Muziek & Showband Juliana uit Amersfoort (show 2)
- Showband Corio uit Heerlen
- Finale

± 22:30 uur: Einde Taptoe Oosterbeek.


Word vriend van Taptoe Oosterbeek!
Draagt u Taptoe Oosterbeek een warm hart toe? Als ‘vriend van Taptoe Oosterbeek’ steunt u ons om de kwaliteit van ons evenement voort te zetten en dat kan al voor slechts € 15,00 per jaar. Wilt u Taptoe Oosterbeek wel steunen maar niet als vaste donateur? Uw eenmalige gift is ook van harte welkom! Aan uw steun zijn ook voordelen verbonden. Zo krijgt u voorrang tijdens de voorverkoop van de verkoopkaarten en blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen via onze (digitale) nieuwsbrief!

Bekijk de flyer om te lezen hoe u 'vriend van Taptoe Oosterbeek' wordt! Klik hier!


Deurdweilers in voorprogramma jubileumtaptoe
Het voorprogramma van de 40e Taptoe Oosterbeek wordt muzikaal ingevuld door dweilorkest “De Deurdweilers” uit Angeren. Dit dweilorkest bestaat uit muzikanten die met veel enthousiasme van elk optreden een feestje maken. Eind 1991 trokken de muzikanten de stoute schoenen aan en een Angers dweilorkest was geboren. In de loop der jaren is het orkest zowel letterlijk als figuurlijk gegroeid met vele mooie optredens in binnen- en buitenland. Ook divers tv- en radioshows zijn aangedaan en inmiddels zijn er ook al drie cd’s verschenen waarvan de laatste in 2012. Als klap op de vuurpijl heeft De Deurdweilers tot driemaal toe het NK Dweilorkesten in Bemmel gewonnen in 2007, 2008 en 2012 en het NK in Voorthuizen in 2008. Ook op de jubileumtaptoe zullen de muzikanten er een groot feest van maken.


Airborne editie 'Oosterbeek Beleeft'.
Afgelopen donderdag is het nieuwe magazine 'Oosterbeek Beleeft' gelanceerd. De eerste editie is geheel gewijd aan de Airborne Herdenkingen', waarbij onder andere aandacht voor de Airborne Wandeltocht. Ook is een artikel over Taptoe Oosterbeek opgenomen in deze editie. Secretaris Rob Derwig vertelt over het evenement en wat er achter de schermen komt kijken bij de organisatie van de taptoe. Het is mogelijk een abonnement te nemen via www.oosterbeekbeleeft.nl. Het blad is te koop bij o.a. Meijer en Siegers en het Airborne Museum in Oosterbeek.


Doedelzakband op jubileum Taptoe Oosterbeek
Met de 40ste Taptoe Oosterbeek in het vooruitzicht is de organisatie drukdoende met de laatste voorbereidingen. In de afgelopen maanden zijn veel acties ondernomen om op zaterdag 20 september a.s. een onvergetelijke avond te presenteren. “Het belooft een mooie avond te worden”, verzekert Pascal Melse, voorzitter van het evenement. Een van de deelnemende korpsen die zullen bijdragen aan een onvergetelijke avond is een doedelzakband uit Hilversum. Beatrix Pipe Band uit Hilversum is een echte doedelzakband volgens Schotse traditie. De band bestaat uit ongeveer 25 leden en komen vanuit het hele land samen om te repeteren. “Dat we met deze doedelzakband een topper hebben binnen gehaald blijkt wel uit de successen die recentelijk nog zijn behaald. In april behaalde enkele leden individueel prijzen in een competitie en in mei van dit jaar behaalde Beatrix als band een eerste prijs in haar divisie”, vertelt Melse trots. De band is in 1962 opgericht en draagt een stijlvol... Lees verder...


Online kaarten reserveren
De 40e editie van Taptoe Oosterbeek vindt plaats op zaterdag 20 september op het vertrouwde Raadhuisplein te Oosterbeek. Ook dit jaar is het mogelijk om kaarten te reserveren voor Taptoe Oosterbeek. U kunt kaarten reserveren voor zitplaatsen op het plein € 6,00 en zitplaatsen op het bordes € 12,00.

Lees de instructie voorafgaand aan het bestellen door zodat u weet wat u kunt verwachten!

Vanaf maandag 1 september zijn kaarten ook te koop bij:
- Plantage Meijer & Siegers, Utrechtseweg 208, 6862 AX te Oosterbeek
- Airborne Museum, Utrechtseweg 232, 6862 AZ te Oosterbeek


Reserveren via de website kan tot donderdag 18 september 2014, 21:00 uur!  Reserveren? Klik hier!


Activiteiten 70 jaar Operation Market Garden
In de maand september worden er veel activiteiten georganiseerd rond 70 jaar Operation Market Garden. Kransleggingen, herdenkingsritten met historische voertuigen, tentoonstellingen, muziekfestivals en street-painting door kunstenaars. Gedenken én de vrijheid vieren, daar draait het om. Iedereen is welkom.

Via http://www.marketgarden70.nl/ is te vinden wat er allemaal gebeurt.


Like en volg Taptoe Oosterbeek op Facebook!
Dit jaar beleven wij de 40e editie van Taptoe Oosterbeek. Via Facebook zullen wij vanaf maandag 11augustus, 40 dagen voorafgaand de taptoe, terugkijken op wat er zoal gebeurd sinds het ontstaan in 1975. Like ons op Facebook en tel met ons af naar zaterdag 20 september 2014! Ga naar onze Facebookpagina!


40e Taptoe Oosterbeek met Juliana Amersfoort
Op zaterdag 20 september 2014 zal op het Raadhuisplein in Oosterbeek de 40e editie van Taptoe Oosterbeek plaatsvinden. De organisatie is er trots op een goed en afwisselend programma te mogen presenteren tijdens deze bijzondere avond. Een van de deelnemende korpsen is de van Muziek- en Showband Juliana uit Amersfoort. ,,Al jaren behoort Juliana uit Amersfoort tot de muzikale top van Nederland. Met haar typisch Engelse voorkomen en geheel eigen klank maakt Juliana altijd indruk tijdens haar optredens. Dit maakt dat Juliana een graag geziene gast is in binnen- en buitenland’’, vertelt Pascal Melse namens de organisatie. Muziek- en Showband Juliana is muzikaal ambassadeur van Amersfoort. De diversiteit van het instrumentarium en het brede repertoire maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland. De fluitsectie in combinatie met het koperwerk geeft het korps zijn geheel eigen klankkleur. Lees verder...


Kaartverkoop Taptoe Oosterbeek 2014
Vanaf maandag 01 september 2014 zijn kaarten voor de 40e Taptoe Oosterbeek te koop bij Plantage Meijer & Siegers, Utrechtseweg 208, 6862 AX te Oosterbeek en het Airborne Museum, Utrechtseweg 232, 6862 AZ te Oosterbeek. Zitplaatsen op het plein kosten € 6,00, zitplaatsen op het bordes kosten € 12,00. Reserveren van kaarten kan vanaf de tweede week van augustus via deze website.


Van Limburg Stirum Band deelnemer jubileumtaptoe
Op zaterdag 20 september 2014 zal op het Raadhuisplein in Oosterbeek de 40e editie van Taptoe Oosterbeek plaatsvinden. De organisatie is er trots op een goed en afwisselend programma te mogen presenteren tijdens deze bijzondere avond. Een van de deelnemende korpsen is de van Limburg Stirum Band uit Wezep.
De van Limburg Stirum Band is een onderdeel van de van Limburg Stirum Korpsen, welke al geruime tijd op een hoog niveau presteert. In de volksmond staat zij ook wel bekend als ‘vLS’. De afgelopen jaren is de van Limburg Stirum Band sterk gegroeid. Muzikaal boekt zij grote vooruitgang en op het gebied van show heeft zij zichzelf de afgelopen jaren een eigen stijl aangemeten. Het is een allround band dat goede mars- en showoptredens verzorgt. Op taptoes in binnen- en buitenland is de van Limburg Stirum Band dan ook een graag geziene gast. Lees verder!


Showband Corio op 40e Taptoe Oosterbeek
Showband Corio is een begrip binnen de muzikale wereld. Het muziekkorps staat bekend om haar flitsende en swingende optredens. ,,Wij zijn daarom ook zeer verheugd op de komst van Heerlense muzikanten naar Oosterbeek'', meldt Pascal Melse namens de organisatie: ,,Showband Corio is meester in het brengen van een dynamische show. Als je dan spreekt over afwisseling en kwaliteit, dan hoort dit korps zeker thuis op onze jubileumtaptoe.'' Corio is voortgekomen uit een fusie tussen Showband Antonius Heerlen en Show- en Drumfanfare Molenberg uit Heerlen. De groep bestaat uit 40 muzikanten in de leeftijd van 16 tot 50 jaar. De rood/zwarte uniforen in combinatie met de zilveren instrumenten maken het tot een oogstrelend geheel. De muziek wordt geschreven door het eigen instructieteam en de choreografie wordt ontwikkeld door eigen mensen. ,,Dat is direct wat Showband Corio uniek maakt. De muziek en show is de muzikanten op het lijf geschreven'', verklaart Melse. ,,Showband Corio weet het publiek steeds weer te boeien tijdens optredens. Voor de muzikanten maakt het niet uit of het bloemencorso, parade, taptoe of zelfs een podiumoptreden is, overal maken zij er een show van''.... Lees verder!


2014: 40e Taptoe Oosterbeek
Voor de organisatie van Taptoe Oosterbeek is 2014 een bijzonder jaar. Het is namelijk het jaar dat de 40e editie van het mooie muziekevenement wordt georganiseerd. Sinds het ontstaan in 1975 heeft Taptoe Oosterbeek met meerdere financiële crisissen te kampen gehad. Ondanks deze tegenslagen bestaat het door velen gewaardeerde evenement nog steeds; daar zijn wij ongelooflijk trots op! Ondanks dat het vandaag de dag financieel nog niet makkelijk is zal de organisatie alles op alles zetten om een onvergetelijke editie te organiseren. In de aanloop naar zaterdag 20 september 2014 zullen wij veel van ons laten horen! Houdt u deze datum vast gereserveerd? Wij zien u graag!


11e plaats Oosterbeek in Taptoeverkiezing
Februari - De redactie van Korpsmuziek.nl heeft de uitslag van de verkiezing 'Taptoe van het Jaar 2013' bekend gemaakt. Wij zijn er trots op dat Taptoe Oosterbeek uit de bijna 100 geselecteerde evenementen een 11e plaats heeft behaald. Opnieuw is er een recordaantal stemmen uitgebracht in deze verkiezing, wat is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Het bestuur van Stichting Taptoe Oosterbeek feliciteert de organisatie van Taptoe Leeuwarden met de titel 'Taptoe van het Jaar 2013'.

01. Taptoe Leeuwarden
02. Taptoe Groningen
03. Taptoe 's Hertogenbosch
04. Taptoe 's Gravendeel
05. Taptoe Goes
06. Taptoe Oijen
07. Taptoe Ulrum
08. Taptoe Franeker
09. Taptoe Sleeuwijk
10. Taptoe Tiel
11. Taptoe Oosterbeek
12. Taptoe Stiens

Bekijk hier het volledige overzicht vanaf 2003!

 


Verkiezing 'Taptoe van het Jaar 2013' gestart
Januari
- Traditioneel inmiddels, het eerste bericht in het nieuwe jaar: De 'Taptoe van het jaar verkiezing' is weer gestart en zal de hele maand januari gehouden worden!!

Nadat u uw 'Taptoe van het Jaar' hebt gekozen vraagt de redactie van Korpsmuziek.nl u nog een tweetal vragen te beantwoorden. Dit is geen verplichting maar dit kan ons als organisatie en de vele vrijwilligers achter deze schermen enorm helpen.

Help Taptoe Oosterbeek naar een mooie plaats in deze verkiezing, namens ons alvast heel hartelijk dank! Klik hier om een stem uit te brengen!  


 

Naar boven | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009