Muzikale afsluiting herdenkingsperiode
OOSTERBEEK - De 41e editie van Taptoe Oosterbeek vond afgelopen zaterdagavond plaats. In de maand september herdenkt de gemeente Renkum de Slag om Arnhem die veel geallieerde soldaten en burgers het leven kostte. Zoals gebruikelijk wordt dit evenement beschouwd als de muzikale afsluiting van de herdenkingsperiode.

door Maria Koster

Voorzitter Pascal Melse: ,,Het is geweldig dat er zoveel vrijwilligers mee helpen om dit te realiseren met hand -en spandiensten in de op-en afbouw van het decor en het terrein. Zonder hen is het niet mogelijk zo'n evenement als Taptoe Oosterbeek te realiseren." Lees verder...

 

 
Chequeoverhandiging Monuta Charity Fund

Geen enkele taptoe kan voortbestaan zonder financiële bijdragen; zo ook Taptoe Oosterbeek niet en daar werd in het voorprogramma bij stilgestaan. Mede doordat deze taptoe een onderdeel vormt van de Airborne Herdenkingen werd een donatie-aanvraag bij het Monuta Charity Fund gehonoreerd. Uit handen van Monuta directievoorzitter Gert-Hein de Heer mocht een delegatie van het taptoebestuur deze avond een cheque ter waarde van € 1.500,- in ontvangst nemen. Een geweldige bijdrage natuurlijk, waarvoor veel dank!

 

 
Parachutisten tijdens Taptoe Oosterbeek 2015
 

Net als in 2013 verwachten wij aanstaande zaterdag opnieuw twee parachutisten die tijdens het voorprogramma zullen neerdalen op het taptoeterrein. Uiterlijke 'time-over-target' is 19:15 uur. Enige voorbehoud zijn de weersomstandigheden; zodra de veiligheid van de parachutisten en het publiek niet gegarandeerd zijn zal er niet gesprongen worden. Gezien de weersvoorspellingen lijkt dat op dit moment niet aan de orde!

 

 
Deurdweilers verzorgen voorprogramma Taptoe 2015
 

Vorig jaar werden we onaangenaam verrast door regen en onweer. Dit barstte lost kort voordat het voorprogramma zou beginnen. Dweilorkest 'de Deurdweilers' uit Angeren speelde op de omstandigheden in en betraden het plein met het welbekende 't dondert en 't bliksemt. De muzikanten maakte er een feestje van en lieten zich niet weerhouden door de barre omstandigheden. Op zaterdag 19 september a.s. zijn 'de Deurdweilers' opnieuw van de partij en doen deze geweldige muzikanten het nog eens dunnetjes over! Wij rekenen in ieder geval op beter weer!

 

 

Muzikale afsluiting Airborne met 41ste editie van Taptoe Oosterbeek
De hele maand september staat in Oosterbeek in het teken van de Airborne Herdenkingperiode. Traditiegetrouw wordt deze periode afgesloten met de Taptoe Oosterbeek. De voorbereidingen voor deze 41ste editie zijn al maanden bezig, zodat op zaterdag 19 september een bijzonder programma kan worden gepresenteerd.  Het Oosterbeekse evenement vormt de muzikale afsluiting de Airborne Herdenkingsperiode en levert daarmee al vele jaren een indrukwekkend slotstuk in deze periode. Het evenement geniet nationale en internationale bekendheid en trekt daarmee ieder jaar vele toeschouwers uit binnen- en buitenland. De waardering voor het evenement is groot. Dat blijkt niet alleen uit de positieve reacties van het publiek, maar ook uit het feit dat Taptoe Oosterbeek aansluit bij de grootste taptoes van Nederland in de jaarlijkse verkiezing ‘Taptoe van het jaar’.

Programma
Het programma is inmiddels bekend en het belooft opnieuw een kwalitatief en gevarieerde avond te worden. Het terrein is geopend vanaf 18.00 uur. Tussen 19.00 en 22.30 zullen er diverse showoptredens verzorgd worden. Het publiek kan dan genieten van optreden van de Arnhem Band uit Arnhem, Airborne Malletband uit Oosterbeek, Excelsior uit Renkum, Show- & Marchingband Euroband uit Rotterdam en Show- Marching- & Concertband Flora Band uit Rijnsburg. 

Donaties
Om ieder jaar weer een professioneel evenement te organiseren is de organisatie afhankelijk van financiële bijdragen van de gemeente, ondernemers uit de regio en fondsen. Dit jaar mag Taptoe Oosterbeek ook een donatie ontvangen van het Monuta Charity Fund. Het bestuur van Taptoe Oosterbeek mag op zaterdag 19 september een cheque ter waarde van € 1.500,- in ontvangst nemen van het goededoelenfonds van Monuta.

Meer informatie
Voor meer informatie gaat u naar de website:
www.taptoe-oosterbeek.com. Toegangskaarten voor zitplaatsen zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plantage Meijer & Siegers, Utrechtseweg 208, 6862 AX te Oosterbeek en het Airborne Museum, Utrechtseweg 232, 6862 AZ te Oosterbeek.

 

 
Online kaarten reserveren
De 41e editie van Taptoe Oosterbeek vindt plaats op zaterdag 19 september op het vertrouwde Raadhuisplein te Oosterbeek. Ook dit jaar is het mogelijk om kaarten te reserveren voor Taptoe Oosterbeek. U kunt kaarten reserveren voor zitplaatsen op het plein € 6,00 en zitplaatsen op het bordes € 12,00.

Lees de instructie voorafgaand aan het bestellen door zodat u weet wat u kunt verwachten!

Vanaf maandag 1 september zijn kaarten ook te koop bij:
- Plantage Meijer & Siegers, Utrechtseweg 208, 6862 AX te Oosterbeek
- Airborne Museum, Utrechtseweg 232, 6862 AZ te Oosterbeek


Reserveren via de website kan tot donderdag 17 september 2015, 21:00 uur!  Reserveren? Klik hier!
 

 
  In Memoriam Cees Spijkers

Op 8 maart 2015 is Cees Spijkers op 80-jarige leeftijd overleden. Cees was een van de oprichters van Taptoe Oosterbeek en is vele jaren actief geweest in binnen Oosterbeekse muziekgezelschappen.
 

Wij wensen de kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel kracht toe bij het verwerken van dit grote verlies.

 

Bestuur Stichting Taptoe Oosterbeek

 
     

 

Rabobank sponsor Taptoe Oosterbeek 2015
De Rabobank is al vele jaren als grote sponsor actief in de culturele sector. Wij zijn dan ook zeer verheugd te kunnen melden dat de Rabobank Arnhem en Omstreken in 2015 een financiële bijdrage zal leveren aan de 41e editie van Taptoe Oosterbeek.


 

Naar boven | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009