Airborne Taptoe Oosterbeek 2018

Programma    

Kaarten zijn via de website te reserveren!
Klik hier!

Datum: Zaterdag 22 september 2018
Terrein toegankelijk: 18:00 uur

Vanaf 30 juli zijn kaarten te koop bij:

Boekhandel Meijer & Siegers,
Utrechtseweg 208, Oosterbeek

Start voorprogramma: 19:00 uur
Start hoofdprogramma: 20:00
Einde: +/- 22:30 uur
     
     

Showband KDO - Groessen
Showband K.D.O., wat staat voor Kunst Door Oefening, is opgericht op 15 augustus 1966. KDO is een actieve en dynamische vereniging uit Groessen. De band zal met dit prachtige nieuwe en herkenbare uniform nog meer uitstraling hebben dan voorheen. Ook muzikaal onderscheidt Showband KDO zich van veel andere korpsen. Natuurlijk beheerst de band een traditioneel marsrepertoire, maar de nadruk ligt op herkenbare, moderne (pop)muziek. In haar ruim 50 jarig bestaan heeft KDO een stabiel plaatsje binnen de Nederlandse showkorpsen ingenomen. Showband KDO wordt zeer gewaardeerd en  mag zich verheugen in een grote belangstelling bij taptoe – organisaties en organisaties van corso’s en andersoortige show optredens. De muzikale leiding van Showband KDO ligt bij dirigent en componist Rob Gerritsen. Het instructieteam voor de showelementen staat onder leiding van René Ranzijn -Alex Schrijver en Hans Verhoeks. Hans Verhoeks is ook de tambour-maître van KDO. Showband K.D.O heeft twee show op haar repertoire, maar brengt op de Airborne Taptoe de galashow “Goed Vaut“.
Klik hier voor meer informatie! 

 
Excelsior - Renkum
De vereniging is opgericht op 24 september 1934 als mondaccordeonvereniging. Excelsior heeft in de loop der jaren verschillende metamorfoses ondergaan. Men besloot op 1 januari 1969 de naam te veranderen in Tamboer, Trompetter en Majorettekorps Excelsior. Op 1 januari 1994 werd de naam veranderd in Drumfanfare Excelsior Renkum. Vanaf 1 maart 2013 is de naam veranderd in alleen Excelsior Renkum. Toen is ook de weg ingeslagen zoals Excelsior zich tegenwoordig presenteert, als marching band met Amerikaanse invloeden. In 2017 werd gedebuteerd op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade en in de first division werd met de show “Airborne” een gouden medaille behaald. Deze gouden show zal Excelsior ook op deze editie van de Airborne Taptoe gaan presenteren.
Klik hier voor meer informatie!

 
Airborne Malletband uit Oosterbeek
Niet meer weg te denken is de Airborne Malletband uit Oosterbeek. Deze vereniging bestaat inmiddels 13 jaar en is vaste deelnemer aan de Airborne Taptoe Oosterbeek. Achter de schermen leveren de enthousiaste leden ook een actieve bijdrage. Veel hand- en spandiensten, zoals het op- en afbouwen wordt gedaan door deze muzikanten. De Airborne Malletband staat onder instructie van Eric Hommerson.
Klik hier voor meer informatie!

 

Vrijwillig Fanfarekorps der Genie - Vught
Het fanfareorkest is samengesteld uit o.a. oud-leden van de Geniekapel die hierin hebben gespeeld in de periode 1952 t/m 1995. Op dit moment zijn er 78 muzikanten die met veel plezier met elkaar musiceren. De gemoedelijke collegiale sfeer met een gezonde dosis muzikaal Genisten chauvinisme maakt het tot één “ familie “. Kenmerkend is de sterke onderlinge band. Onder leiding van een beroepsdirigent wordt muziek ingestudeerd van uiteenlopend karakter. Natuurlijk maakt de militaire muziek hiervan een belangrijk deel uit. Hierbij valt te denken aan de concert- en loopmarsen. Maar bijvoorbeeld een vurig stukje Braziliaanse muziek, een vlotte polka, populaire hedendaagse blaasmuziek of een ernstig semi-klassiek werk ontbreekt niet in het repertoire van het orkest. Was het orkest aanvankelijk vooral nationaal actief met het verzorgen van buitenoptredens in de vorm van taptoes, parades, buitenconcerten of deelname aan rondgangen en intochten, zo is het VFKG de laatste jaren naast nationaal ook vaak internationaal bijzonder gevraagd bij grote muziekevenementen. Zo was het orkest o.a. te gast in Frankrijk, waar in het 'Stade de Lens' met militaire orkesten uit Bulgarije, Griekenland, Italië en Frankrijk werd opgetreden. Een onvergetelijke ervaring, evenals de optredens bij de 'Internationale Musikparade' in Duitsland en Oostenrijk, waar het VFKG in vele steden de show stal. Ook in België, Luxemburg, Zweden en Ierland mocht men al van de klanken van het orkest genieten.
Klik hier voor meer informatie!

 


EXEMPEL uit Empel
EXEMPEL heeft als thuisbasis Empel bij ‘s-Hertogenbosch. De vereniging vierde in 2017 haar 50 jarig jubileum en bestaat uit ruim 100 muzikanten uit de midden Brabantse regio verdeeld in drie orkesten; Jong Exempel, marchingband EXEMPEL en stageband NEXT. Wekelijks repeteert de marchingband onder leiding van dirigent Matthijs Kruik en slagwerk instructeur David Nadin. De mars discipline is in handen van Rene de Roo. EXEMPEL heeft op het Wereld Muziek Concours (WMC) van 2017 laten zien en horen dat de band tot de top van Nederland hoort. EXEMPEL behaalde voor de vijfde maal een gouden medaille op mars en debuteerde in de hoogste klasse  show, met 88,38 punten, ook met een gouden medaille. THE BAND presenteert zich in strak zwart gala uniform waarvan de kleuren, in het bijzonder die van de platte pet, verwijzen naar de Brabantse oorsprong van deze vereniging.  Het tweede gala uniform is hier een variatie op met witte broek en witte platte pet. Met trots speelde EXEMPEL inmiddels meerdere malen voor leden van de koninklijke familie bij gala’s, openingen en gelegenheden. In 2015 heeft EXEMPEL als één van de enige burgerorkesten mogen optreden tijdens de Nationale Militaire Taptoe in Rotterdam. THE BAND speelde meerdere malen belangeloos op de KIKA-taptoe en stond op gerenommeerde evenementen zoals corso Zundert, taptoe Delft en Groningen en de Duitse internationale muziekparade.
Klik hier voor meer informatie!

 


 
 

Terug naar boven

 

 

 

© Stichting Taptoe Oosterbeek 2004 - 2018